Eerste jeu de boules toernooi in Terwolde

Terwolde- In juni 2016 werd de jeu-de-boules baan bij het dorpshuis in Terwolde in gebruik genomen. Sinds die tijd wordt er wekelijks druk geoefend. Op dinsdagochtend spelen de dames, op woensdagochtend de heren. Het aantal deelnemers groeit gestaag. Het zat er dan ook al een tijdje aan te komen: een heus toernooi van de dames tegen de heren. De laatste maanden werd het voelbaar in het dorp; de spanning liep op. Er werd nóg fanatieker geoefend; er werd gesmoesd; de tactiek werd besproken.

Op zaterdag was het zover. Twintig deelnemers (10 dames en 10 heren) waren aanwezig om hun sekse te verdedigen. Er werden vier partijen gespeeld (max. speeltijd was drie kwartier). Slechts één partij werd gewonnen op punten, de andere partijen werden na drie kwartier op tijd afgebroken. Dit geeft al aan dat de mannen en vrouwen aan elkaar gewaagd waren. De deelnemers hadden zelf voor versnaperingen gezorgd (vlaai, borrelhapjes, soep, bitterballen, dessert), zodat tussen de partijen door de inwendige mens ook niets tekort kwam. De eerste partij werd gewonnen door de dames. De tweede partij door de heren. De spanning steeg. Er deden ook echtparen mee. Als in een bepaalde wedstrijd de echtgenoot was ingeloot bij de heren en de echtgenote bij de dames dan gaf dit extra spanning: “als je mijn bal wegschiet slaap je vannacht op de bank…” De derde partij werd door de heren gewonnen. De eerste drie partijen werden telkens na drie kwartier gestopt. Na drie partijen stonden de heren met 1 punt verschil voor. De laatste partij werd op punten gewonnen door de heren.

Einduitslag: de heren hebben dit eerste jeu de boules toernooi van Terwolde gewonnen (6 punten verschil). De wisselbeker is te bewonderen in de Olde Schole. Ondanks het niet-Franse weer was het een bijzonder Terwolds-geslaagde dag. De jeu de boules specialisten zijn overigens al weer aan het oefenen voor volgend jaar.

woensdag 28 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws