Eerste Kerstconcert Shantykoor De Trossen los een groot succes.

Twello- Vrijdagavond 22 december werd het eerste Kerstconcert van het Shantykoor De Trossen Los in de Dorpskerk in Twello een groot succes.

Op 22 december verzorgde het Shantykoor voor het eerst in hun meer dan 12 jarig bestaan een eigen Kerstconcert. De voorzitter vertelde in zijn welkomstwoord, dat de koorleden en dirigent Gert Pannekoek hier met enthousiasme naar toegeleefd hadden.

Ruim voor aanvang was de kerk al goed gevuld. En om acht uur was er geen plekje meer vrij.

Bezoekers, gevarieerd in leeftijd, zagen de koorleden enthousiast binnenkomen.

De meer dan 60 koorleden en hun muzikale begeleiders pasten nauwelijks in het koorgedeelte van de kerk.

Het programma bevatte 22 songs. Allen echte oud Hollandse Kerstliederen en Kerstshanty’s.

Er werd in het Nederlands, Duits en Engels gezongen. Koorlid Joop Dollenkamp kondigde met treffende woorden elk lied aan. De accordeonisten, allen dames, verzorgden bij meerdere songs een intermezzo.

Voor de pauze werden 11 songs ten gehore gebracht. Zowel in het eerste als tweede gedeelte zong dirigent Gert Pannenkoek acapella. Ademloos werd er geluisterd naar zijn zingen van het Ave Maria.

Meerdere malen werden de bezoekers verzocht tot samenzang. Ook het slotlied Stille Nacht werd samen gezongen. Aan het einde van de avond kreeg het Shantykoor een staande ovatie, bedankte de voorzitter de aanwezigen voor hun komst en werd de avond afgesloten met het lied

“Wij wensen u een zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar”.

woensdag 3 januari

Deel dit bericht