Eerste lezing in het kader van 75 jaar bevrijding door de heer Theo Schaefers.

GEMEENTE VOORST- Dit zijn de woorden van Linton Stephenson, die hij schreef in zijn memoires over zijn overleving door boven Teuge te springen uit een zwaar gehavende geallieerde bommenwerper van het type AVRO Lancaster in de Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 12 juni 1943 ging het mis een bommenmissie boven vijandelijk grondgebied en na een aanval door Duits luchtafweer en het genadeschot van een Duitse jachtvlieger.

Over deze luchtoorlog boven Nederland en de gemeente Voorst zullen lezingen worden gehouden, waarin de verhalen van onze bevrijders zullen worden verteld.

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze lezingen over de helden van toen, vaak nog jonge jongens uit andere werelddelen, die hun leven waagden om de strijd aan te gaan met de Duitse vijand en onze vrijheid terug te geven. De vluchten van deze geallieerde bommenwerpers, die over Nederland vlogen om de Duitse oorlogsindustrie uit te schakelen liepen niet altijd goed af. Eenmaal aangeschoten door een vijandig jachtvliegtuig maakte de kans heel klein, dat je het er levend van af zou brengen. Een enkele keer lukte dat toch !!!!

Deze eerste lezing zal worden gehouden op donderdag 23 januari 2020 bij Brasserie Kriebelz in Terwolde. Aanvang 20.00 uur zaal open om 19.30 uur.

Entree voor leden en niet leden gratis.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht