EVENEMENT VOORST REMEMBERS OPERATION CANNONSHOT UITGESTELD

Twello, 23 maart 2020 - Het aankomende paasweekend zou de gemeente Voorst in het teken staan van Operatie Cannonshot, het begin van de bevrijding van de Veluwe. Helaas zijn de activiteiten voor 11 en 12 april tot nader order uitgesteld vanwege het coronavirus. Er is goede hoop dat dit evenement later dit jaar alsnog door kan gaan.

75 jaar Operatie Cannonshot

De activiteiten van Voorst Remembers Operation Cannonshot zijn georganiseerd in het kader van het jubileumjaar 75 jaar vrijheid. Tijdens deze activiteiten herdenken, beleven en beseffen wij Operatie Cannonshot. Cannonshot is de codenaam voor het oversteken van de IJssel bij het dorp Wilp. Het slagen van deze operatie betekende het begin van de bevrijding van de Veluwe en West-Nederland.

Evenement uitgesteld

De organisatie heeft besloten om het evenement Voorst Remembers Operation Cannonshot te verplaatsen. Dit heeft betrekking op het evenement op Recreatiegebied Bussloo (11 april) en de bevrijdingstour door de kernen van de gemeente Voorst (12 april). In deze periode waar tot 6 april maatregelen zijn genomen, vindt de organisatie van het evenement het niet realistisch om een weekend later een evenement te organiseren dat een groot publiek kan aantrekken. Bovendien komen de voorbereidingen en de opbouw van het evenement onder druk te staan.

Verplaatsen evenement

De komende periode onderzoeken wij de mogelijkheden voor verplaatsing van het evenement. Wij willen deze belangrijke operatie namelijk graag op een ander moment herdenken en vieren. Voor alle activiteiten en ontwikkelingen rondom Voorst Herdenkt 75 jaar vrijheid, kunt u terecht op bezoekvoorst.nl/75jaarvrijheid.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Shavonne Korlaar, projectleider Voorst Herdenkt, 06 – 52 66 43 38 of bezoek@voorst.nl

woensdag 25 maart

Deel dit bericht