Excelsior klaar voor 2019

Twello- Afgelopen maandag 7 januari is ook muziekvereniging Excelsior begonnen aan 2019. In de afgelopen weken heeft deze Twellose muziekvereniging flink in haar buidel getast. Door de grote aanloop van nieuwe muzikanten werd de noodzaak om nieuwe instrumenten aan te schaffen steeds groter.

Gelukkig liet de financiële situatie van de vereniging en een flinke bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds de aanschaf van diverse nieuwe instrumenten toe. Zo werden in de afgelopen weken aangeschaft:

• 4 nieuwe pauken Majestic 23”-26”- 29”- 32”

• 1 bastuba bes Besson - gecompenseerd

• 1 bastuba es Besson– gecompenseerd

• 1 tenor saxofoon Yamaha

• 3 alt saxofoons Yamaha

• nieuwe mondstukken en rietbinders voor de saxofonisten

• diverse kleinere slagwerkinstrumenten

Penningmeester Paul Liese is trots dat hij dit voor zijn club heeft kunnen aanschaffen. “Hier hebben we in de afgelopen jaren ook flink voor gespaard en acties voor georganiseerd. Dit doe je niet zomaar als muziekvereniging. Hier denk je eerst goed over na en je vraagt diverse offertes op.”

De komende weken zullen in het teken staan van de voorbereidingen op het showconcert van 9 en 10 maart. Daarnaast is een speciale Oostenrijk commissie bezig om de reis naar Kirchberg van 29 mei – 2 juni 2019 te organiseren.

Excelsior zal daar deelnemen aan het Musikantentreffen Kirchberg 2019. Samen met nog 15 andere orkesten uit andere Europese landen wordt hier een groot muziekfeest georganiseerd. Excelsior zal dit jaar Nederland vertegenwoordigen, hier zijn de muzikanten van Excelsior best trots op.

Nieuw in Twello?

Bent u in de kerstvakantie of daarvoor in Twello komen wonen en heeft u ervaring in het bespelen van een blaas/slagwerkinstrument in een blaasorkest, dan moet u eens binnenlopen bij Excelsior. Iedere maandagavond komt deze fanfare (ruim 50 muzikanten) bij elkaar om te repeteren in het scoutinggebouw aan de Stinzenlaan 80 in Twello. Van 19.30 tot 21.45 uur repeteren zij o.l.v. Thijs Musch aan een gevarieerd programma. Excelsior zoekt op dit moment vooral hoornisten, bugelisten en (melodisch) slagwerkers. Maar speel je trompet, trombone, bariton/euphonium, saxofoon of bastuba dan staat de deur ook altijd open. Wil je meer weten over Excelsior neem dan contact op met Jasper Esselink, 06 48 12 99 90 of mail naar jasper.esselink@gmail.com

woensdag 9 januari

Deel dit bericht