Excelsior start seizoen met 50 muzikanten

Twello- Vanaf januari 2017 heeft Excelsior zich het doel gesteld om binnen drie jaar met ruim 50 muzikanten het fanfare orkest te gaan bezetten. Tijdens de eerste repetitie van het nieuwe seizoen op maandag 27 augustus kon voorzitter Jasper Esselink melden dat de 50ste muzikant voor het orkest zich had aangemeld. Dit werd gevierd met slingers en gebak bij de koffie.

Excelsior gaat zich in de komende weken voorbereiden op haar deelname aan de Mega Muziek Marathon in Terwolde op zaterdagavond 3 november. Zij zal daar een programma van een half uur laten horen in samenwerking met muziekvereniging Ons Genoegen uit Terwolde en nog 2 andere fanfare orkesten.

Op het programma staan: Alpina Saga, Gullivers Travels, Espede en Crimson Tide.

Na de zomervakantie was het voor de muzikanten van muziekvereniging Excelsior niet rustig op starten, integendeel, ze moesten gelijk vol aan de bak. Tijdens het Klompenfeest gaf Excelsior samen met Blech Bizarr invulling aan het Klompenfeest concert op zondagmiddag op het Barteldplein. Ook voor de nieuwe dirigent, Thijs Musch was het even flink aan poten. In twee repetities het orkest leren kennen, een nieuw programma dirigeren, ga er maar aan staan. Samen met het orkest heeft hij zich er vakkundig doorheen geslagen. Het toegestroomde publiek, tijdens het Klompenfeest, heeft het optreden van Excelsior zeer gewaardeerd. Een avond na het Klompenfeest waren de bewoners van de Badijkhof in Twello aan de beurt om getrakteerd te worden op een concert van Excelsior. Dit jaar met een feestelijk tintje in verband met het 15 jarig bestaan van de bewonerscommissie. Ruim 70 bewoners en vrijwilligers waren naar het prachtige Atrium gekomen om te luisteren naar het optreden van het fanfare orkest.

Excelsior zal niet achterover gaan zitten in haar zoektocht naar nieuwe muzikanten. In tegendeel, steeds meer muzikanten zoeken mee naar ervaren muzikanten die zich bij Excelsior willen aansluiten. Heb jij nog niet van dit bijzondere doel gehoord en lijkt het jou interessant om je aan te sluiten bij een grote fanfare waar het leuk muziek maken is? Kom dan een keer meespelen op maandagavond. Op dit moment wordt vooral gezocht naar ervaren hoornisten en melodisch slagwerkers. Maar speel jij toevallig, bugel, trompet, euphonium, saxofoon, trombone, bastuba of contrabas, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Het fanfare orkest repeteert van 19.30 tot 21.45 uur aan de Stinzenlaan 80 in Twello. Heb je geen instrument tot je beschikking, dan kan Excelsior dit voor je regelen. Neem contact op met Jasper Esselink, 06 48 12 99 90 of mail naar twello.excelsior@gmail.com

woensdag 19 september

Deel dit bericht