Familie Smit wint eerste Dijk van een Dorpsquiz

Wilp- Vrijdagavond, net voor middernacht, kwam het verlossende woord. Meer dan 500 quizgangers zagen het team ‘Zonder Smit gaat het shit!’ de eerste prijs in ontvangst nemen. Met een puntentotaal van 934 bleven ze ‘De Stamgasten’ (933 pnt) en ‘D’r op of d’r onder’ (930 pnt) nipt voor. Het gewonnen geldbedrag gaat de familie Smit besteden aan een diner voor ouderen. Dat de dorpsquiz heel wat stof heeft doen opwaaien bleek afgelopen vrijdag eens te meer. Vanuit Wilp en omliggende dorpen trokken hele stoeten fietsers richting het sportcomplex van SV CCW’16. Al voor 20.00 uur stonden de deelnemers hier in de rij. Sommigen van hen met gezonde spanning, andere met nul verwachtingen, maar allen waren ze wel heel erg benieuwd naar hetgeen er zou komen; de uitslag van de quiz. Naast de kantine is een feesttent neergezet om iedereen kwijt te kunnen. Als rond 20.30 uur dominee Kees Bulens de avond opent zitten feesttent en kantine al goed vol.

Verbinden
Waar de organisatie het meeste trots op is, is de verbinding die de quiz teweeg heeft gebracht. “Kijk om je heen” zegt een trotse Sylvia Kolkman, wijzend op de volle tafels in de kantine. “Het is echt een feest voor jong en oud. Hier zitten nu ook een hoop ouderen die je normaliter niet treft op een feestavond. Iedereen heeft zo wederom een leuke avond.” Ze vertelt ook de anekdote van een Syrisch gezin uit Wilp. Zij hebben daags voor de quizavond, tot diep in de nacht, koekjes gebakken. Elk team kreeg deze koekjes mee en moest vervolgens raden wat de ingrediënten waren. “De ‘Syrische Koekenbakkers’ hebben in de weken daarna enorm veel aanspraak en leuke reacties gehad. Dat zijn toch prachtige resultaten.”

Cheque
Op het grote podium wordt er ondertussen in verschillende etappes teruggeblikt op de quizavond en de aanloop daar naar toe. Enkele deelnemers vertellen bijzondere anekdotes en allerlei foto’s en filmpjes passeren de revue. De eerste prijs die uitgereikt wordt is de ‘aanmoedigingsprijs’ en deze wordt in de wacht gesleept door ‘De Engeltjes van Chiel’. Het gehele team krijgt een 5-rittenkaart aangeboden van Trainingsstudio F.R.I.S.. ‘De Stamgasten’ mogen daarna de originaliteitsprijs in ontvangst nemen. Dankzij hun creativiteit blonken ze uit in verschillende opdrachten. Daarnaast hielden ze iedereen voor de gek met een tekstkar waarop zogenaamde ‘aanwijzingen’ stonden. Zij mogen ze met z’n allen naar het Hof van Bussloo voor een bier- of wijnproeverij. Als er daarna wordt afgeteld voel je de spanning toenemen. Van laag naar hoog worden de teams en hun puntentotaal gepresenteerd. Vaak wordt er gejuicht. Drie teams blijven er over. Guus en Yvonne praten de climax aan elkaar, vertellen enkele leuke anekdotes over de top-3 en benadrukken nog maar eens hoe dicht het bij elkaar zat. De familie Smit blijkt uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Dolblij bestijgt het team het podium en neemt het de cheque van €500 en een ongevraagde bierdouche in ontvangst.

DVD
Als de confetti is neergedwarreld en de eerste winnende teamleden, al crowdsurfend, het publiek in zijn gesprongen wordt er bekend gemaakt dat de tweede editie plaats zal gaan vinden op 27 maart 2021. De organisatie bedankt alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers en de band Livin’Room zou er vervolgens voor zorgen dat het nog lang onrustig bleef. Via Facebook, website en KijkindeKernen.nl zal de organisatie de komende tijd nog veel nieuws, foto’s en filmpjes de wereld in sturen. Ook is er een speciaal quizboek met antwoorden, foto’s en een DVD te bestellen. Bestellen kan via een teamcaptain of middels een berichtje aan de organisatie, bijvoorbeeld via Facebook.

woensdag 15 mei

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws