Feestelijke opening Terwoldse molen

Terwolde- Na de blikseminslag en de brand op 31 augustus 2015 is door de Stichting tot herbouw en exploitatie Terwoldse Molen, met hulp van een ondersteuningsgroep van Terwoldse vrijwilligers, hard gewerkt aan de wederopbouw van de molen.

In een periode van 1,5 jaar is de molen met hulp van diverse lokale ondernemers, door molenbouwer Groot Wesseldijk in zijn oude glorie hersteld. Vol trots kon afgelopen week worden gemeld dat de eerste zak meel weer volledig op windkracht is gemalen.

De feestelijke opening zal om 11.00 uur door Wethouder Lagerweij plaatsvinden. Het terrein rondom de molen zal feestelijk met enkele voorjaarskramen worden ingericht. Nu de ‘ijsheiligen’ weer voorbij zijn is dit het moment om uw perkgoed aan te schaffen. Het Terwoldse dweilorkest De Graapendaelers zal de muzikale ondersteuning verzorgen.

Gedurende de hele dag kan de molen worden bezichtigd en kan worden genoten van lekkernijen van onder andere Brasserie KriebelZ en Vive La Crepés.

Om 15.00 uur zal er een heuse badeendenrace ten bate van de molen worden gehouden. Wilt u hier nog aan mee doen? Badeendjes zijn nog te koop bij supermarkt Coöp “De Lelie”.

Het gehele programma rond de opening vindt u elders in het Voorster Nieuws.

woensdag 9 mei

Deel dit bericht