Felicitaties voor bruidspaar Joop en Coby van Triest-Smit

Twello- Het is donderdag 25 oktober als we samen met wethouder Lagerweij een bezoek brengen aan het Gouden echtpaar Joop van Triest en Coby Smit om hen te feliciteren met het 50-jarig huwelijksfeest.

Het eerste wat opvalt is de buitengewoon hartelijke ontvangst in de gezellige woonkamer van het appartementencomplex aan de IJsbaanweg waar Joop en Coby al weer enkele jaren tot hun volle tevredenheid verblijven. Joop (75) zag het levenslicht aan het Wolbospad en heeft zijn werkzame leven doorgebracht als laborant bij het destijds in Deventer gevestigde bedrijf Coberco. Helaas kwam hier na 35 jaar noodgedwongen een einde aan en kwam het grootste deel van de werknemers op straat te staan waaronder Joop. Coby (70) had als geboorteplaats Wilp, voor haar huwelijk had zij als werkgever de toenmalige Van Gend en Loos. Na het trouwen met Joop gaf ze haar baan op om zich aan het huishouden te wijden en later de zorg voor de kinderen. Werk genoeg dus.

Als leidinggevenden op de Zondagsschool kwamen ze met elkaar in contact en werd de kiem gelegd voor de jonggeliefden en sloeg de vonk over. Tijdens hun huwelijk is het stel nogal eens verkast. De start was aan de Rielerweg in Deventer, gevolgd door de Burg v/d Feltzweg in Twello. Hierna werd voor het dorp Wilp gekozen waar ze het 27 jaar volhielden, het was hier waar beiden zich inzetten voor de Wilper samenleving. Zo zijn ze o.a. al bijna 30 jaar betrokken bij het kosterswerk, maar ook de Ouderensoos kan nog steeds rekenen op hun inzet. Vanuit Twello wordt er nog met grote regelmaat Wilp aangedaan voor tal van bezigheden. Maar ook in het appartementencomplex zijn ze graag gezien en worden er met de medebewoners allerlei activiteiten georganiseerd en bijgewoond.

Ondanks tal van tegenslagen (gezondheid) die het echtpaar de afgelopen jaren heeft ondervonden prijzen ze zich gelukkig dat ze het Gouden huwelijksfeest mogen beleven. Samen met de kinderen, kleinkinderen en familie werd er zaterdag een feestje gevierd. Namens de gemeente Voorst bracht wethouder Lagerweij de felicitaties over aan het Gouden paar.

woensdag 31 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws