Gein op het plein De Kleine Wereld

Twello- In oktober is De Kleine Wereld verhuisd naar een nieuw duurzaam schoolgebouw. We hebben een heel fijn eerste jaar in De Fliert gehad waarin we gehuisvest zijn samen met twee andere basisscholen en een kinderopvang. De Kleine Wereld is niet alleen qua schoolgebouw gemoderniseerd, ook wat betreft de onderwijsvisie zijn er door De Kleine Wereld toekomstbestendige keuzes gemaakt. Sinds april 2018 is De Kleine Wereld een Daltonschool in oprichting. De kernwaarden samenwerking, effectiviteit, reflectie, zelfstandigheid, vrijheid en verantwoordelijkheid staan bij deze onderwijsvorm centraal.

Dit bijzondere schooljaar werd afgelopen vrijdag opgeluisterd met de onthulling van een prachtige mozaïekbank. Deze bank gaat ongetwijfeld veelvuldig gebruikt worden door leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s. Tevens is het een manier om het schoolplein op een vrolijke, maar ook op een symbolische manier te verfraaien.

De achtergrond van de bank wordt gekleurd door sociale verbondenheid, deze staat naast bovengenoemde kernwaarden ook centraal binnen De Kleine Wereld. Deze verbondenheid is aanwezig binnen de school, maar wordt ook zichtbaar door de interactie die De Kleine Wereld heeft met de maatschappij.

De sociale verbondenheid wordt bereikt bij het gebruik van de bank, maar werd ook nagestreefd bij het vervaardigen van de bank. De bank is niet zomaar een bank, maar een echte SocialSofa. SocialSofa maakt mozaïekproducten en geeft mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een nieuwe kans. SocialSofa in Deventer is een initiatief van Sallcon.

Het ontwerp voor de bank is tot stand gekomen met medewerking van leerlingen uit alle groepen! De handafdrukken symboliseren de verbondenheid binnen de school. De vrolijke verschillende kleuren verwijzen naar diversiteit. De bank wordt letterlijk omgeven door de slogan van De Kleine Wereld: “Kinderen die naar De Kleine Wereld gaan, leren in de grote wereld op eigen benen staan”. Doordat het nieuwe logo van de school een centrale plek heeft op de bank wordt tevens de herkenbaarheid van De Kleine Wereld vergroot.

woensdag 4 juli

Deel dit bericht