Gemeente verleent Financiële noodhulp aan Stichting Lawa Mena

Gemeente Voorst- Het college van de gemeente Voorst stelt eenmalig 3.724 euro beschikbaar aan de stichting Lawa Mena voor het betalen van de vaste lasten van het gebouw. De vaste lasten zijn de kosten voor het gas, water, licht, gemeentelijke belastingen en de verzekering. En deze vaste lasten worden voldaan over de maanden september 2017 tot en met december 2017 om de betalingsachterstanden hiervan te voldoen. En voor de maanden januari 2018 tot en met maart 2018 zodat er ruimte is voor het samenstellen van een volledig bestuur. Er is nu slechts één bestuurslid.

Deze ‘noodhulp’ wordt eenmalig vanuit de bestemmingsreserve Lawa Mena gefinancierd. De gemeente beheert het bestemmingsreserve voor het gebouw Lawa Mena en hier zijn volgens de gemeente ruim voldoende middelen in aanwezig.

Het is verder de verantwoordelijkheid van de stichting zelf om ervoor te zorgen dat zij uit de financiële crisis komt. De gemeente heeft dringend geadviseerd om er in ieder geval voor te zorgen dat er vanaf 1 april 2018 weer een volledig bestuur is samengesteld. De gemeente speelt hier verder geen rol in. Wel biedt de gemeente de gebruikelijke ondersteuning voor besturen die behoefte hebben aan het ontwikkelen van hun bestuurskracht.

woensdag 31 januari

Deel dit bericht