Geniet van een mooie nazomer tijdens de vele activiteiten in de gemeente Voorst

Voorst- De natuur maakt zich klaar voor de herfst. Bladeren verkleuren naar rood en goud en de laatste oogst wordt binnengehaald. Maar gelukkig houdt het mooie weer nog even aan en worden er nog volop activiteiten in de gemeente Voorst georganiseerd. Met de wandeling van Martinus door de IJsselvallei als sluitstuk van de IJsselbiënnale wordt de zomer uitgezwaaid. En met het weer opengaan van het schrijverscafé van de kunstkring Voorst wordt de deur naar sfeervolle winteravonden met concerten en lezingen op een kier gezet. Aankomend weekend is de evenementenkalender goed gevuld. Hieronder lees je onze tips voor dit weekend. Het volledige evenementenoverzicht met alle details vind je op bezoekvoorst.nl/evenementen.

Oog in oogst op Buitenpost
Maak van dichtbij mee hoe oogsten in zijn werk gaat. Help op vrijdag 17 en zaterdag 18 september in de boomgaard mee met de appeloogst. Meld je aan door een mail te sturen naar oogst@bijbuitenpost.nl. Voor oogst uit eigen tuin is er de mogelijkheid om sap te laten persen. Bezoekers kunnen eigen appels en ander fruit op zondag 19 september meenemen naar Buitenpost. Op deze dag staat er ‘De Sappers’, een mobiele oogstpers en zij toveren de meegebrachte appels om in appelsap.

Open dag in de wijngaard
Van de 40 wijngaarden die dit jaar in Nederland meedoen aan de Wijngaard open dag vind je er twee heel dichtbij. Op 18 september beloven ondernemers Geert Dijkhof van Park Nieuw Grapendaal in Terwolde en Adriaan van Zetten van de Druiverij uit Welsum je een ‘’Belevenis in de wijngaard.’’ Op 25 september ben je van harte welkom voor een rondleiding en proeverij in Wijngaard Viktor aan de Lage steenweg tussen De Worp en Terwolde.

Struinen door Wilpse tuinen
Een uniek evenement met 4 of 5 unieke optredens in 4 verschillende tuinen. Southern Comfort Duo komt Amerikaanse muziek spelen, Renske Kruitbosch doet stand-up comedy, Olga Schoonbergen vertelt verhalen en Bas Keijzer, bekend van televisie en radio, vertelt een bundeling van verhalen van zijn podcast over Annet. Tot slot kan het programma ook nog uitgebreid worden met de voorstelling ‘Als dit alles voorbij is…’ van Toneelgroep HouVast. Deze voorstelling wordt deze zondag slechts 1x opgevoerd en is zodoende beschikbaar voor maximaal 30 personen. Kaarten voor deze middag bestel je via www.wilpstaatop.nl

Indian summer
Met het van groen naar rood en oranje verkleuren van onder andere de moeraseiken en vele esdoorns verandert de prachtige parkachtige aangelegde tuin van Roofvogeltuin De Havikshof in een sprookje. Geniet van mooie doorkijkjes, de grote waterpartij en de elf bijzondere bewoners in deze vierseizoenen modelsiertuin.

Evenementen aanmelden
Wil jij ook met je evenement of bedrijf op Bezoek Voorst vermeld worden? Download het aanmeldformulier op https://www.bezoekvoorst.nl/zien-doen/aanmeldformulieren. Meer fietsroutes, tips en uitjes vind je op bezoekvoorst.nl

woensdag 15 september 2021

Deel dit bericht