Geslaagden bij Ut Trepke en PSZ De Blokkentoren

Empe/Voorst- Afgelopen week hebben drie pedagogisch medewerksters van Ut Trepke en twee pedagogisch medewerksters van PSZ De Blokkentoren hun VE certificaat Startblokken behaald. VE staat voor Voorschoolse Educatie. Startblokken is een methode om de kinderen voor te bereiden op hun volgende fase naar het basisonderwijs ook wel genoemd doorlopende leerlijn.

​Deze VE opleiding duurde twee jaar en zeker het afgelopen jaar was het een hele zoektocht om dit rondom alle corona regels goed te kunnen volgen. De cursusavonden gingen grotendeels middels teams wat een extra zware belasting was om op deze manier aan alle toetsen te voldoen. Na een mooie digitale presentatie, aan de examen commissie, en hun persoonlijke toelichting kregen ze allemaal te horen dat ze geslaagd waren. Door het behalen van hun certificaat heeft Ut-Trepke nu al voldaan aan de wetgeving van 2022 om gecertificeerde VE coaches in dienst te hebben.

Voor PSZ De Blokkentoren betekent dit dat de opgedane kennis kan worden ingezet op de groepen waardoor een mooie kwaliteitsslag wordt gemaakt met het werken met kleuters in de leeftijd van 2.5 tot 4 jaar.

Voor Ut Trepke wordt er al geruime tijd op alle groepen met de kennis van Startblokken thema gericht gewerkt.

Alle dames worden van harte gefeliciteerd.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht