Gewijzigde route 47e carnavalsoptocht + foto

Wilp-Achterhoek- Komende zondag 23 februari zal voor de 47e keer de meest bekende carnavalsoptocht van de Stedendriehoek weer worden gehouden. Hierbij zal een bonte stoet met vele carnavaleske attracties vanaf de Kneuterstraat in Wilp naar Wilp-Achterhoek, `Broekersgat` trekken. Vorig jaar is al veel gesproken over de vernieuwde route. Om diverse organisatorische redenen zal de bonte stoet niet meer via de Rijksstraatweg en Molenallee door het dorp Wilp rijden. Dat betekent ook dat de doorkomsttijden in de dorpen zullen wijzigen. De start van de optocht is op de hoek Kneuterstraat-Knibbelallee in Wilp. Vanaf de Kneuterstraat zal de optocht linksaf langs Pampus richting de Posterenk gaan. Aan het eind van de Knibbelallee draait de optocht linksaf de Posterenk in, om vervolgens via de vertrouwde route, Zwarte Kolkstraat, naar het eindpunt in Wilp-Achterhoek te gaan. De verwachte doorkomsttijden staan aangegeven op de routekaart.

Grotere feesttent

Bij de start is de route feestelijk aangekleed en bij Pampus zal de doorkomst mooier en gezelliger worden, zo is er een speciale “koter-corner” ingericht waar de kinderen zich kunnen vermaken tijdens het wachten op de optocht. Uiteraard zijn er ook voor de volwassenen de nodige faciliteiten en kan er ook voor de inwendige mens worden gezorgd. De prijsuitreiking zal als gebruikelijk plaatsvinden in de tent bij het eindpunt in `Broekersgat.`Vorig jaar was er al sprake van een andere opzet met een grotere tent. Er is besloten dit jaar de tent nog een stukje groter te maken met daarnaast de nodige videoschermen, zodat alle deelnemers en het publiek de prijsuitreiking goed kan volgen. Daarnaast draagt deze grote feesttent er letterlijk aan bij dat de deelnemers tijdens de prijsuitreiking een podium krijgen wat ze verdienen.

Route

De route start om 12:30 uur op de hoek Kneuterstraat-Knibbelallee, hierna zal de optocht omstreeks 13:00u bij de Molenallee zijn om linksaf richting Posterenk te gaan. Om 13:35u zal de bonte stoet onder het viaduct door trekken en rond 14:00u wordt deze verwacht bij de kruising Hildestraat-Zwarte Kolkstraat. Om 14:30u zal de optocht de Tienmorgen en Sluinerweg oversteken en is de verwachte aankomst in Broekersgat (Wilp-Achterhoek) bij de tent rond 14:45u. Parkeermogelijkheid en snackwagens Ook staat op de routekaart duidelijk aangegeven waar men kan parkeren, hier zijn meerdere gelegenheden voor. Denk er wel aan dat parkeren €2,- per voertuig kost. De organisatie roept op om zoveel als het kan per fiets te komen. De sluitingsdatum voor inschrijven als deelnemer aan de optocht is reeds geweest. Toch is het nog mogelijk om mee te doen. Hiervoor zijn er de “last minute deals”. Voor “kleine” loopgroepen bestaat er de mogelijkheid om zich nog aan te melden. Dus kriebelt het en heb je een creatief idee, maar je nog niet aangemeld. Geen nood, ga naar de website www.pampus-lollebroek.nl en je kunt je alsnog aanmelden. Zoals elk jaar is het weer een grote uitdaging geweest om meer dan 140 vrijwilligers bereid te vinden om mee te helpen tijdens deze optocht. De Optochtcommissie is een samenwerking tussen Stichting Pampus en C.V. de Lollebroek en is verantwoordelijk voor de organisatie van de carnavalsoptocht.

woensdag 19 februari

Deel dit bericht