Gouden huwelijksfeest Diny en Henk Korderijnk

Twello- Als vrijdagmorgen 1 december de klok 11.00 uur slaat, is het precies 50 jaar geleden dat Diny en Henk Korderijnk elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Twello. Het is overigens dit jaar voor de tweede keer dat ze ‘Goud’ behalen’. De eerste gouden beloning viel in mei j.l. toen ze werden beloond met het predicaat Hofleverancier en nu dus met hun Gouden Huwelijk. Beide mijlpalen laten zien hoe zij in het leven staan, sociaal, bewogen en liefde voor elkaar en het vak waar ze zich nog dagelijks bij betrokken voelen.

Diny en Henk Korderijnk mogen betiteld worden als het bekendste echtpaar van Twello, hun namen zijn in de afgelopen 50 jaar (en nog steeds) bij menigeen over de lippen gegaan. En dat is niet zo verwonderlijk, want wie heeft er nu nooit eens het etablissement bezocht voor een (toneel) uitvoering, vergadering, bruiloft, bijeenkomst, etentje of wat dan ook.

Als Henk en Diny tijdens een verjaardagsfeestje elkaar ontmoeten sloeg er al iets van een vonkje over. Ze verloren elkaar echter uit het oog, maar na twee jaar, op een van de veelgehouden regionale dansavonden herstelde het contact en was het weer ‘aan’. De officiële verloving volgde en duurde het toch nog een aantal jaren alvorens er getrouwd kon worden. Diny werkte destijds als ponstypiste bij het Centraal Bureau Statistiek in Apeldoorn en in de resterende uren was ze werkzaam bij het IJsselhotel. Deze ervaring zou haar in het latere leven meer dan van pas komen. Henk werd door zijn ouders de ‘vreemde’ in gestuurd en moest aan de slag bij een hotel in het Limburgse Valkenburg. ‘Vreemde ogen dwingen nu eenmaal beter’, zo was de gedachte.

Maar al snel wordt er op hen een beroep gedaan om de moeder van Henk in de zaak bij te staan. Na hun trouwen in 1967 gingen ze aan de slag om Korderijnk tot grotere bloei te brengen. Eind 1973 wordt het bedrijf definitief op hun naam gezet en kon de familie traditie voort gezet worden.

Diny ging de scepter zwaaien in de keuken en dat was een kolfje naar haar hand. Zo zelfs dat ze op een gegeven moment mocht fungeren als leermeester en dus leerlingen de weg wijzen en hen mocht opleiden tot volwaardig kok. Maar ook de clientèle weet de kookkunst van Diny te waarderen, zo zal blijken. Het restaurant Korderijnk krijgt een steeds betere naam onder het uitgaande publiek.

Henk bemoeit zich in hoofdzaak met de bedrijfsvoering en onderhoud van het pand. Op tijd werd er door beiden ingezien dat het roer omgegooid moest worden. In de jaren 70 werd het Stationskoffiehuis voorzichtig omgeturnd van café naar restaurant en zalencentrum. Deze stap bleek achteraf een goede te zijn.

Nog steeds zijn Henk en Diny er dagelijks te vinden. Hoewel het roer enkel jaren geleden over genomen is door zoon Rogier blijft het trekken, aldus het Gouden koppel. “We zijn constant omringd door gezelligheid”, zo geven ze aan. “Het houdt ons bezig en fit, het voelt hier echt als onze huiskamer”.

Maar het is niet allemaal zakelijk wat de klok slaat, nee, op tijd wordt er buiten de deur ontspanning gezocht, met of zonder kinderen wordt er op vakantie gegaan waarbij Vlieland en Madeira favoriet zijn of er wordt een hapje en drankje genuttigd bij de ‘concurrentie’.

Na (50) jaar de feestelijkheden voor anderen te hebben verzorgd mogen Henk en Diny a.s. vrijdag zelf als stralend middelpunt fungeren tijdens een receptie ter gelegenheid van hun Gouden huwelijk.

woensdag 29 november

Deel dit bericht