Gouden huwelijksfeest Jan en Diny Zweverink

Twello- Het echtpaar Jan Zweverink en Diny van Wijngeeren vierden op de valreep van 2017 (29 december) hun gouden huwelijksfeest. Wethouder Lagerweij bracht het jubilerende echtpaar een bezoek om ze namens de gemeente Voorst te feliciteren met deze mijlpaal.

Jan geboren in Oeken (gem. Brummen) en Diny in Twello, leerden elkaar al kennen op de zeer jonge leeftijd van resp. 5 en 8 jaar door de familiebezoeken die met grote regelmaat plaats vonden. Voor beiden is het altijd duidelijk geweest dat ze met elkaar zouden trouwen en dat gebeurde dus op 29 december 1967. Maar een eigen nestje leek nog ver weg, evenals veel generatiegenoten, moesten ook zij rekening houden met de destijds heersende enorme woningnood. Het zou zeker nog 2 jaar duren alvorens zij een woning toegewezen kregen. Het startpunt was de Prinses Beatrixstraat, gevolgd door de Mozartstraat en nu al weer ruim 22 jaar tot volle tevredenheid in een seniorenwoning aan de Korhoendreef.

Jan en Diny hebben zich met grote inzet en tal van (avond)studies een plaats weten te veroveren op de arbeidsmarkt. Diny’s passie lag met name bij de Gezins- en Bejaardenzorg en zag haar inzet beloond met een diploma van de universiteit Groningen. Jan kon zijn creativiteit kwijt in de radio- en televisietechniek, welke later werd omgezet in het loodgietersvak (water en gastechniek). Een beroep wat hij tot zijn VUT gerechtigde leeftijd met veel plezier heeft uitgeoefend. Het bereiken van het pensioen betekende voor Jan en Diny geenszins dat ze op hun lauweren gingen rusten. Diny werd o.a. behulpzaam bij de Zonnebloem en creatief als ze is kent het spinnenwiel geen geheimen voor haar. Van echte schapenwol creëert ze de mooiste truien, poppen etc. Samen met een aantal andere dames steekt ze de handen uit de mouwen voor het Rode Kruis werk. Jan kan zijn ‘ei’ kwijt in zijn enorme verzameling bandrecorders, als ‘oud’ radiotechnicus weet hij er zijn tijd ruimschoots mee te vullen. Daarnaast had de Buurtbus een goede kracht aan hem, helaas moet hij deze taak wegens de leeftijdgrens (75) opgeven. Genoeg te doen dus. Diny: “Als Jan met zijn hobby’s bezig is heb ik tenminste even tijd om het huis te stofzuigen. Nee hoor, geintje. We zijn dankbaar voor iedere dag dat we samen zijn en zeker voor deze 50e trouwdag.”

woensdag 3 januari

Deel dit bericht