Gouden paar Teun en Willie Jansen in de bloemen én de memorabilia

Terwolde- Het was in Terwolde vorige week niet te missen, Teun en Willie Jansen vierden hun gouden huwelijksfeest. De buren van het paar hadden volgens oud gebruik de boel opgesierd. Echter niet zoals gebruikelijk met behulp van dennengroen en (papieren) roosjes. Nee, bij dit bijzondere stel was alle creativiteit uit de kast getrokken. In de ereboog waren niet alleen echte bloemen verwerkt, maar ook alle bijzondere kenmerken van het stel waren in de uitvoering tot uitdrukking gekomen. Bovendien bleek de boog multifunctioneel, want na afloop van de feestelijkheden kon het grootste deel hergebruikt worden voor een fototentoonstelling over deze heugelijke dag.

Het is maar zo een eenmalige blijk van de speciale plek die het gouden paar in de plaatselijke samenleving inneemt. Het stel, afkomstig uit Empe (de bruid) en Terwolde (uiteraard dus de bruidegom) neemt sinds jaar en dag een aantal sleutelposities in in het plaatselijke sociale- en verenigingsleven. Teun Jansen is sinds jaar en dag één van de pijlers van de gemengde zangvereniging Eendracht. Hij is niet alleen al ruim 67 jaar lid, maar ook al 40 jaar voorzitter van de club. Daarin staat hij niet alleen, want echtgenote Willie zong voor haar huwelijk al de hoogste noten bij de Empese zangvereniging en is na haar huwelijk met Teun (dus ook al weer een vijftig jaar terug) lid geworden van hetzelfde Eendracht. Daarnaast heeft Teun Jansen 45 jaar lang assistentie verleend bij de aankomst en viering van het Sinterklaasfeest en is al bijna zijn hele leven lid van sv Terwolde, waarbij aangetekend dient te worden dat hij in die periode meer dan 40 jaar voetbalscheidsrechter is geweest op het hoogste amateurniveau. Willie wou daar natuurlijk niet bij achter blijven, dus zij heeft niet alleen heel veel achtergrond back up gegeven aan haar drukbezette echtgenoot, zij dacht ook, als die man van mij meer in de bestuurskamer van sv Terwolde zit dan in zijn eigen huiskamer, dan kan ik daar ook maar beter aan het werk gaan. Met andere woorden, zij verricht binnen de lijnen van sv Terwolde ook heel veel vrijwilligerswerk. Daarnaast is zij al heel lang erg betrokken bij het kerkenwerk en bezet daar de laatste acht jaar de functie van ouderling.

Een paar mensen dus die hun leven lang ongelofelijk veel vrijwilligerswerk hebben verzet, naast hun dagelijkse beslommeringen. Teun heeft bijvoorbeeld heel lang bij verzekeringsmaatschappij ‘het Platteland’, later Univé gewerkt, Willie werkte bij verschillende zaken “in de textiel”. Zij wist met feeling en een goed gesprek veel klanten die in de kleren wilden worden gestoken, aan zich te binden. Daarnaast werd het paar gezegend met drie kinderen. Een rijkdom die zij tot op heden koesteren.

woensdag 11 april

Deel dit bericht