Grenzeloos mooie brass muziek in Dorpskerk Voorst

Voorst- Wat een heerlijk programma bracht Koper Kwintet “Boundless Brass” afgelopen zaterdagmiddag in de Dorpskerk in Voorst. Zoals hun naam al aangeeft, bracht het kwintet een grenzeloos repertoire, merkbaar in stijl, in beheersing van de instrumenten en door de verschillende landen waar de muziek vandaan kwam. Het enthousiaste publiek genoot met volle teugen van de gevarieerde muziek. Zoals van de vrolijke marsmuziek “Out of the Blue” van Hubert Bath, tot de melancholisch en meeslepende klanken van “Gabriels oboe, main theme from the Mission” van Ennio Morricone en het “Theme from Schindlers list” van John Williams. Ook de popmuziek kwam aan bod met de razend knap gearrangeerde “Bohemian Rhapsody” van Queen! Net zo’n knap arrangement was te beluisteren in “The Saints’ Halleluja van Canadian Brass.

Boundless Brass kreeg dan ook een staande ovatie en mocht pas weg na een gloedvolle toegift! Zo’n heerlijke zaterdagmiddag, dat is een cadeautje!

Aanstaande zaterdag 15 juli is er weer een gratis inloopconcert in de Dorpskerk.
Om 15.00 uur staat Duo “Ombega” klaar om de gasten te verwennen met mooie gitaarmuziek door Erna Pronk en altfluit, bespeeld door Marianne Feenstra.
In het Dorpshuis naast de kerk is van 13.00 tot 17.00 uur een brocante-markt.
De opbrengsten van het concert (vrije gift bij de uitgang) en de brocante-markt helpen mee aan het in stand houden van de Dorpskerk in Voorst.

woensdag 12 juli

Deel dit bericht