Griepvaccinatie 2020 en corona in Voorst

Voorst- Uw huisarts staat dit jaar voor een extra grote uitdaging: de griepvaccinatie geven aan honderden kwetsbare mensen op een Corona proof manier. Mensen die voor de griepvaccinatie in aanmerking komen, krijgen een uitnodigingsbrief. Lees de uitnodigingbrief goed en houdt u zich aan de instructies.

Om de griepvaccinatie zo goed mogelijk te doen zullen er i.v.m. corona allerlei extra maatregelen getroffen worden. Iedereen wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen. Houdt 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten. Mensen worden gespreid opgeroepen in tijdvakken. Een eventuele begeleider wordt verzocht buiten te wachten. Ga na de griepprik weer zo snel mogelijk naar huis om ruimte te maken voor anderen.

In Wilp zal de griepvaccinatie verspreid over 2 avonden in de huisartsenpraktijk plaatsvinden, in Klarenbeek in de garage van het Rode Kruis en in Voorst op 10 november in de Roessinghzaal van het dorpshuis.

Een griepvaccinatie geeft geen extra bescherming tegen een corona-besmetting. De verwachting is zelfs dat er dit jaar minder griep voorkomt door alle corona-maatregelen. De echte griep lijkt wel erg op corona. Alleen met een corona-test kun je weten of het een griep is of corona. Hoe minder mensen de griep krijgen, hoe minder mensen zich hoeven te laten testen op corona.

Samenvattend: we willen geen corona besmettingen tijdens de griepprik. Uw huisartsenpraktijk gaat het goed regelen. Houdt u zich aan de extra maatregelen. Dan is de griepprik zo geregeld!

woensdag 14 oktober

Deel dit bericht