Groot succes Kerstwandeling Bijbelverhaal

Twello- Meer dan 400 deelnemers lieten zich inspireren door het Bijbelverhaal over de geboorte van kindeke Jezus tijdens een wandeling.

Enkele enthousiaste leden van de PKN gemeente Twello (Dorpskerk) begonnen in april met het organiseren van hun eerste Kerstverhaalwandeling. Deze wandeling vond plaats op 23 december met als startpunt de Dorpskerk. Hier werden de meer dan 400 deelnemers in groepen verdeeld. De tijd, wachtend op het sein van de omroeper te mogen vertrekken, werd nuttig besteed met het maken van een lichtje. Groot en klein gingen vervolgens met dit lichtje op pad. Allen op zoek naar de stal met het kindeke Jezus. Een zoektocht over paden, prachtig verlicht met waxinelichtjes. Het werd een reis vol verrassingen.

Herders vertelden hun verhaal en er werd samen gezongen. Een prachtig verlichte engel kwam tevoorschijn en vertelde dat het kindje Jezus was geboren. Tijdens de tocht was er een ontmoeting met de koningen. Verderop zong Dinie Landeweerd zichzelf begeleidend op de gitaar de woorden “Volg de ster, volg het licht”. Vervolgens werd er bij het Grotenhuis geluisterd naar Kerstmuziek van Cadenza. Sfeerbepalend waren ook de klanken van de midwinterhoornblazers. Maar er waren ook ontmoetingen met reizigers, allen op weg naar Bethlehem. Wie kon hen de weg wijzen? Bijna terug bij de Dorpskerk konden Kerstwensen geschreven en in een Kerstboom gehangen worden. En dan ……bij het betreden van de Dorpskerk werd het kindeke Jezus gevonden. Vooral de gezichtjes van de kinderen kregen bij het zien hiervan een glimlach. In de Dorpskerk werd, alvorens huiswaarts te keren, ademloos geluisterd naar het ensemble Foon en buiten kon nog stokbrood gebakken worden met hulp van de Scouting.

Tijdens de Kerstdagen stond de wensboom, gevuld met wensen, onder de toren in de kerk. De opbrengst van de wandeling werd geschonken aan Stichting Present. Er werd nog lang nagepraat over deze fantastisch georganiseerde avond.

maandag 8 januari

Deel dit bericht