Grootse verlichte carnavalsoptocht

Voorst- Voor het vierde jaar op rij was dorp Voorst vrijdagavond het toneel van de optocht van CV Circus met verlichte wagens en loopgroepen. In 2017 begonnen met een klein groepje, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige optocht met dit keer maar liefst 35 deelnemende wagens en loopgroepen. Het maximum! Vooraf waren de straten van het dorp weer verduisterd door alle lantaarns af te plakken, het versierde Dorpshuis deed dienst als finishlocatie met volop muziek en een groots carnavalsfeest na afloop.

Het opstellen voor de optocht was dit keer op de vernieuwde Rijksstraatweg. Om 18.30 uur zette de kleurrijke stoet zich in beweging richting Enkweg om een rondgang door het dorp te maken. Het massaal toegestroomde publiek langs de weg genoot van het spektakel.

De jury had de handen vol aan het beoordelen van de talrijke deelnemers. Hoofdzaak in deze optocht blijft natuurlijk de verlichting, een criterium waar niet iedere wagen/groep aan voldeed. ’s Avonds heb je een heel ander uitgangspunt dan met daglicht. Veel fraaie wagens, maar de verlichting blijft achter. Bij daglicht komen bijvoorbeeld kleding maar ook andere details heel anders uit als bij -soms- schaarse verlichting. Een voorbeeld was de wagen met ‘loopvolk’ van de winnaar van vorig jaar met het thema ‘Ik hou van Holland’. De prachtige kleding bijvoorbeeld, gemaakt van stof met oudhollandse patronen, kwam in het donker niet uit.
Automatisch speelt de muziek van de wagens ook een rol bij de beoordeling.

De winnaar bij de grote wagens werd het Zomercarnaval van C.V. de Slaapfluiters, de 2e plaats was voor de jungle van de C.V. de Lamzakken. Derde t/m vijfde: C.V. de Zoutzakken, C.V. de Snotapen en C.V. de Klabatse.

Bij de loopgroepen was dat voor het vierde jaar op rij: CV Hooiland, 2e C.V. de Koekenbakkers, 3e C.V. Samba Babes , 4e C.V. de Lollypops, 5e School Empe.

woensdag 26 februari

Deel dit bericht