Handen uit de mouwen tijdens NL-Doet

Posterenk- De start was om 09.00 uur afgelopen zaterdagmorgen met het beloofde kopje koffie. Ongeveer 30 mensen uit Posterenk en omgeving melden zich buiten bij de Wilpermolen.

​Iedereen werd welkom geheten door het bestuur Wilpermolen en Posterenks Belang e.o. Wim Hengeveld zei bijzonder blij te zijn met de geweldige opkomst. Jeroen Bessels gaf uitleg over de uit te voeren klussen. Het schilderen van de vier grote toegangsdeuren van de Wilpermolen, het opruimen van de zolders en het onkruidvrij maken van de stoepen. Ook werden deelnemers op pad gestuurd om het gehele dorp vrij te maken van zwerfafval. Prachtig was de grote groep ouders met kinderen die klaarstonden om speeltuin `Klein Pampus` onder handen te nemen. Er werd hier en daar een kleine reparatie uitgevoerd en alles werd schoongemaakt.

Elkaar ontmoeten

Bijzonder deze ochtend was ook het welkom aan vier nieuwe vrijwillig molenaars die hun kans schoonzagen te proefdraaien met de molen. De Wilpermolen is in gesprek met deze groep en mogelijk dat daaruit enkele vaste vrijwillig molenaars voortkomen. Mede vanwege het prachtige weer heerste er een heerlijke sfeer en het was te vergelijken met de koeien die voor het eerst weer de wei in mogen. Blijheid om elkaar weer te treffen en te spreken rond de molen, zeker nadat dit ruim een jaar niet mogelijk was. Rond het middaguur

Was er tijd voor een goed verzorgde lunch met een broodje en soep. Joachim en Kim Reuzel hadden dit keurig verzorgd. De 285 jaar oude Wilpermolen was na afloop weer aan het draaien en de grote deuren stonden weer strak in de verf. Al met al een zeer geslaagde dag waarbij alle deelnemers zich volop hebben ingezet en elkaar weer konden ontmoeten.

Ook kinderen hielpen mee met schoonmaken in de speeltuin.

woensdag 2 juni 2021

Deel dit bericht