HAscreen voor maatwerk mobiele zeefmachines

Empe- Huigen Achterkamp (41) ontwikkelt al sinds 2007 zeefmachines op maat van heel groot tot klein (formaat kruiwagen). Hij woont met zijn gezin aan de Hallsedijk, waar hij beschikt over een grote werkplaats.

Huigen is werkzaam in de techniek bij aannemers in bijvoorbeeld weg- en waterbouw. Als kraanmachinist heeft hij veel ervaring met grote zeefmachines. Die waren er genoeg, maar kleine of iets anders dan de standaardmodellen niet. In zijn vrije tijd verdiepte hij zich in specifieke modellen en zeefmachines met meer mogelijkheden en waagde de sprong in deze markt. Huigen: “Als je het kunt en durft te maken is er steeds meer mogelijk, maar vooral in het begin moet je een lange adem hebben.”

Regelmatig kreeg hij vanuit projecten waar hij werkzaam was, aanvragen om iets speciaals te bedenken, dat meestal resulteerde in een prototype, waarvan hij elk onderdeel zelf bedacht en vervaardigde, ook de elektronica voor de verschillende soorten aandrijving. Is het prototype perfect, dan laat hij een constructiebedrijf het vervaardigen en doet hij zelf de assemblage, maar ook de afwerking in een bepaalde (bedrijfs)-kleur.

Van lieverlee werden de aanvragen voor ‘iets op maat’ talrijker en gevarieerder, ook bijvoorbeeld uit de onderzoekswereld. “Ik kreeg de gekste vragen van diverse kanten, maar omdat ik op maat maak, kan ik elk type bouwen.” Huigen heeft nu al 14 verschillende modellen vanaf 25 kg tot > 1000 kg in zijn assortiment. Naar wens met radiografische besturing of met een stekker! Hij vervaardigt de zeefmachines ook in combinatie met bijvoorbeeld een graafmachine.

Huigen levert in heel Nederland en België, waar hij zelfs een dealer heeft voor de verkoop- en verhuurmarkt in Luxemburg, België en Noord-Frankrijk en voor de service een steunpunt in Zeeland.

In verband met corona kreeg hij de laatste tijd ook veel aanvragen van particulieren om bijvoorbeeld het grind in de tuin te zeven en omdat hij al zijn machines ook verhuurt kan hij aan die vraag voldoen. Hij richt zich dus ook op particulieren. Vanaf deze maand verhuurt hij zijn machines bovendien via machine- en materiaalverhuur Bonhof in Wilp.

Zeefmachines (zeven van 1 mm – 35 mm) worden onder meer gebruikt door defensie om munitie uit zand te zeven, door gemeentes bij het ruimen van graven, bij asbestopruiming, bij hoveniers voor het zeven van tuinaarde, houtsnippers of boomschors, grind of split en bij archeologische onderzoeken.

In deze tijd waar zoveel mogelijk recyclen hoog op de wensenlijst staat, is de zeefmachine een mooi product. Huigen: “Als het er nog niet is, maak ik het. De levertijd bedraagt ongeveer drie weken.”

HAsrceen aan de Hallsedijk in Empe is te bereiken via: info@Hascreen.com of 06-11245186 of de site: www.hascreen.nl

woensdag 8 juli

Deel dit bericht