Henk Bonekamp schenkt schilderij aan huis Sonneberg

Voorst- Een bezoeker zag bij amateurschilder Henk Bonekamp in Apeldoorn het schilderij aan de muur hangen en merkte op: ‘Eigenlijk hoort dat schilderij bij kasteel Nijenbeek te hangen.’ ”Dat is goed,” zei Bonekamp. Hij haalde het schilderij -een voorstelling van de ruïne in de winter- spontaan van de muur en vrijdag kwam hij het persoonlijk ophangen in het informatiecentrum huis Sonnenberg naast de ruïne. Een aanwinst tussen de vele foto’s van het kasteel door de jaren heen.

Bezichtiging
Enkele leden van de voormalige werkgroep Nijenbeek waren uitgenodigd om een kijkje te nemen in de ruïne. Besloten werd om de fraaie Nijenbeekfoto’s van de expositie in het gemeentehuis en onlangs in De Kribbe, te schenken aan informatiehuis Sonnenberg. De foto’s zullen binnenkort opgehangen worden. Op een later tijdstip worden de overige leden van de ex werkgroep uitgenodigd voor een bezoek.

Openstelling
De eerstvolgende openstelling van de ruïne is op zaterdag 19 augustus vanaf 10.30 uur. Opgeven is noodzakelijk en kan via: nijenbeek-rondleiding@xs4all.nl. Bellen kan ook: 0575-502104. Er kunnen per keer vijftien personen onder begeleiding naar binnen en vol=vol. Op zaterdag 9 september (Open Monumentendag) bestaat ook weer de gelegenheid de ruïne van binnen te belijken.

woensdag 9 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws