Henk en Fenny Camphuis vieren diamanten huwelijksfeest

Twello- Henk en Fenny Camphuis-Knol waren gisteren 60 jaar getrouwd. Het echtpaar trad op 13 augustus 1959 in het huwelijk in de gemeente Enschede. Om deze mijlpaal luister bij te zetten kwam wethouder Lagerweij het diamanten paar feliciteren met dit jubileum.

De plaatsen Zutphen (geboorteplaats van Henk) en Lonneker (waar Fenny het levenslicht zag) liggen niet bepaald naast elkaar om kennis te maken. De verplichte militaire dienst van Henk zette alles in gang. Gelegerd op de vliegbasis Twenthe leerde hij in het uitgaansleven Fenny kennen. De vonk sloeg over hetgeen zou resulteren in al ruim 60 jaar samenzijn en het diamanten huwelijk mogen vieren. Beide echtelieden wonen nu ruim 6 jaar tot volle tevredenheid in een seniorenwoning aan de Hackfortweg in Twello. Daarvoor brachten ze ruim 50 jaar door op de Worp (Hovenierstraat).

Henk werkte jarenlang als graficus bij ondermeer de toenmalige drukkerij De IJssel en de Gemeente Deventer. Fenny had als taak het gezin draaiende te houden. Haar voormalige werk in de confectie-industrie kwam haar meer dan van pas. De kinderen voorzien van passende kleding was dus voor haar geen probleem. Henk en Fenny hebben naast het dagelijkse werk zich veelvuldig ingezet voor een kerkgenootschap in Deventer. Veel met de auto en fiets op pad gaan was ook een favoriete bezigheid. Helaas moest hier, door een ernstige val van Henk een aantal jaren geleden, aan deze activiteiten een einde komen. Helaas heeft het hun leven een drastische wending gegeven. Enkele dagen per week revalideren vraagt veel tijd en inspanning. Toch lukt het hen om zelfstandig te blijven wonen, zij het met een halve dag hulp en de zeer goede medewerking van gemeentelijke instanties.

Dit alles weerhoudt hen er niet van op positieve wijze te kijken naar het leven. Ze weten zich omringd door hun twee kinderen en de twee kleinkinderen die lekker in de buurt wonen en opa en oma regelmatig weten te vinden.

woensdag 14 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws