Het regent roodgroene taarten in de gemeente Voorst

Voorst- Vrijwilligers zorgen voor een groene en sociale gemeente. Zij verzetten samen bergen werk. Vaak zonder dat daar veel aandacht aan wordt geschonken. Partij van de Arbeid – GroenLinks Voorst delen één keer per jaar taarten uit aan (groepen) vrijwilligers.

Om hen te bedanken voor al het goede werk dat zij verzetten. De ‘taartenregen’ is dit jaar verdeeld over meerder dagen in de maanden november en december. De eerste vrijwilligers zijn op 25, 26 en 27 november verrast.

Taalvrijwilligers
Liesbeth Beuwer ontvangt de roodgroene taart op donderdagochtend van PvdA-GroenLinks gemeenteraadslid Bertine Grevinga. Liesbeth is vrijwilliger bij het kindcentrum ‘De Bongerd’ in Terwolde. Verder waren er ook taarten voor enkele taalvrijwilligers. In de gemeente Voorst zijn meer dan 25 taalvrijwilligers actief. Zij helpen taalvragers beter te leren lezen, schrijven en/of spreken. In de sporthal aan de Zuiderlaan in Twello ontvangt Gerard Witteveen een taart. Hij verricht talloze vrijwilligersklussen van financiële administratie tot meer huishoudelijke taken. Gerard is actief voor Dynamic Tennis, maar was bijvoorbeeld ook penningmeester bij de kunstkring en hielp mensen met het invullen van hun belastingformulieren. Hij is een steunpilaar op de achtergrond waarop altijd een beroep gedaan kan worden.

Leefbaar houden
De vrijwilligers van de Stichting Dorpsverfraaiing ontvangen ook taart. Zij verzorgen in Twello ruim honderd plantenbakken. De vrijwilligers vinden het werk niet alleen belangrijk maar ook vooral gezellig. ‘Veel mensen in het dorp maken een praatje. En van het verzorgen van de planten zie je direct resultaat. Het is heel leuk werk,’ zegt één van hen.

Ook in het dorp Wilp wordt taart bezorgd. Het is gezellig druk in Dorpshuis de Pompe op zaterdagmorgen. De kleinschalige lokale markt trekt mensen die ook een kopje koffie komen drinken. Gerrit Kroes is in zijn element. Iedereen kent hem in Wilp. Deze keer heeft Gerrit voor hen een stuk taart bij de koffie. Want de taart, die hij ontvangt voor het opruimen van kilo’s zwerfafval in Wilp en omgeving, deelt hij meteen weer uit. ‘Iedereen werkt hier mee aan het leefbaar houden van het dorp en de omgeving,’ zegt Gerrit, dus voor iedereen een lekker stukje taart.

Tom Nieuwenhuis wordt thuis verrast met een roodgroene taart. Dat is toepasselijk, want Tom zet zich in voor het verduurzamen van woningen. Hij is lid van de energiecoöperatie EnergieRijk Voorst en spant zich in om ervoor te zorgen dat alle Voorstenaren een lager energieverbruik krijgen en zelf bij kunnen dragen een aan lokale duurzame energievoorziening. Onder het toeziend oog van zijn koeien vertelt Harry Bieleman gepassioneerd over zijn missie om boeren, tuinders en samenleving een open en eerlijk gesprek met elkaar te laten voeren. Harry is actief voor ‘IJsselvallei boert en eet bewust’.

woensdag 1 december 2021

Deel dit bericht