Hoe koop je een zeldzaam stuk op de rommelmarkt zonder cash geld?

Terwolde- De afgelopen dagen is wel weer gebleken hoe moeilijk het is om leuke dingen te doen of aardige zaken aan te schaffen zonder cash geld in de knip. Het is de tijd van de rommelmarkten, kofferbakverkopen en/of schuurverkopen. Kom je daar als argeloze voorbijganger langs en zie je iets leuks dat je heel graag aan zou willen schaffen, hoe doe je dat dan zonder geld in de knip, zoals de bank ons zo graag wil laten functioneren? Voorheen kon je in de kleine kernen op betrekkelijk kleine afstand dan nog wel snel even wat geld pinnen uit de automaat, maar sinds die geldmachine verdwenen is, moet je kennelijk zelf met creatieve mogelijkheden aan komen.

Het kan toch niet zo zijn, dat de gemiddelde consument door het handelen van de bank, die eerst het bezit van cash geld overbodig maakte door het aanbieden van allerlei mogelijkheden om op gewenste tijd de nodige bankbiljetten van de eigen rekening te pinnen, die mogelijkheid nu afsnijdt en hun (vroegere) klanten er min af meer toe te dwingen om geld en regalia weer te verzamelen in oude sokken op moeilijk vindbare verstopplaatsen.

Ook in professioneler verband ontstaat er op deze wijze vermoedelijk een enorme sprong achterwaarts in het financiële verkeer. Wat de denken van al die handelaren die tot op heden hun nering uitvoerden en ook in de toekomst zéker zullen voortzetten met het contant afrekenen met harde valuta. Dan hoef je niet eens enkel te denken aan de veekooplieden met hun welgevulde portefeuilles of aan ambulante handelaren of schimmige zaken, nee, juist de veel schimmige zaakjes worden tegenwoordig via telebankieren afgehandeld, en veel authentieke handel zal zeker nog tot in lengte van jaren cash afgerekend worden. Een goed advies voor de toekomst is natuurlijk niet het ophalen van de spaarcenten van de bank om ze voortaan weer in een ouwe sok te bewaren. Nee, maar er zijn natuurlijk meer banken dan die ene Rabobank, die op het platteland groot geworden is en nu haar afkomst schijnt te verloochenen. Een kans dus voor open doel voor regiobanken die in het ontstane financiële gat willen springen.

woensdag 14 juni

Deel dit bericht