In de ban van de dorpsquiz

Wilp- Op het schoolplein, bij de bakker, langs de lijn van het voetbalveld; de ‘Dijk van een Dorpsquiz’ is “the talk of the town” in Wilp en omstreken. Vooral het promotiefilmpje op Facebook heeft een hoop stof doen opwaaien. Hierin zijn mogelijk aanwijzingen verstopt, maar menigeen tast nog in het duister over wat er nou precies bedoeld wordt. Kompassen, grondboren, familiespelletjes, consternatie alom. Of is het de organisatie daar juist om te doen? Dit promotiefilmpje gaat, zeker naar Wilpse maatstaven, ‘viral’ op Facebook. Op dit platform werd het al 47 maal gedeeld en duizenden keren bekeken. De organisatie is trots maar wil verder niet ingaan op de inhoud van het filmpje.

Snel populair

“Het is prachtig om te zien hoe het leeft en hoe dit ‘spelletje’ zichzelf inmiddels verkoopt. Iedereen heeft het erover, is inmiddels onderdeel van een team of is nog druk bezig een team te formeren”, aldus Guus Kroes, een van de initiatiefnemers. De teller staat inmiddels op 200 deelnemers maar de organisatie weet ook dat er nog wat teams zich melden.Geïnspireerd door andere dorpen, zoals Klarenbeek, ging de 6-koppige organisatie 5 maand geleden van start. Dat de eerste editie van deze dorpsquiz al zo snel populair zou worden had men niet verwacht. “Het is een prachtig concept en je hoort hoe het in andere dorpen leeft. Kijk bijvoorbeeld naar Bathmen, daar is zo’n quiz al jaren een begrip en doet letterlijk iedereen mee. Dan hoop je natuurlijk dat je hier ook zoiets kan bewerkstelligen en vooralsnog lukt dat aardig”, vult de organisatie aan.

Sponsors

De quiz is overigens niet alleen voor Wilpenaren. Zeker niet zelfs. Ook Bussloo, Posterenk en Wilp-Achterhoek komen aan bod. Daarnaast zijn er ook legio vragen en opdrachten die geschikt zijn voor ‘mensen van buiten’. Op vrijdag 29 maart, om 18.30 uur, liggen de quizboeken klaar. Deze moeten vóór 23.30 uur weer ingeleverd worden. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Je maakt de quiz met een team bestaande uit 8 tot 12 personen. Meer informatie vind je op de internetsite: www.dijkvaneendorpsquiz.nl. Hier vinden potentiele sponsors ook meer informatie. Voor bedrijven zijn er namelijk leuke manieren om te participeren in dit evenement.

woensdag 16 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws