IVN-excursie landgoed Groenouwe

Regio- Landgoederen zijn in onze omgeving geen zeldzaamheden. Desondanks heeft elk zijn eigen kenmerken en bijzonderheden. Bij een van die landgoederen houdt IVN-Eerbeek e.o. op zondag 11 februari een natuurexcursie. Die vindt plaats bij Groenouwe, gelegen op de heuvels ten westen van Eerbeek. De excursie start om 14.00 uur, daar waar de asfaltering van de Imbosweg in Loenen eindigt.

Landgoed Groenouwe kent een vrij korte geschiedenis ook al geeft de vergankelijkheid een andere indruk. Ongetwijfeld heeft de bewogen geschiedenis ervan hier een belangrijke rol bij gespeeld. De unieke ligging van het landgoed in een heuvelachtige omgeving maakt het tot een geliefde wandellocatie .

Aan deze natuurexcursie, die ongeveer twee uur duurt, kan iedereen gratis deelnemen. Voor degenen die dat willen is er na afloop van de excursie gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven voor het werk van het IVN. Aanvullende informatie is verkrijgbaar bij de eerste gids, Bert v.d. Saag (tel. 0313 651079) of op de website ivn-eerbeek.nl. Bij deze laatste treft u ook een kaart aan met de route naar de vertrekplaats.

woensdag 7 februari

Deel dit bericht