Jeruzalem, stad van vrede?

Twello- Dinsdag 18 september, in de vredesweek, zal Pieter Dronkers in de bibliotheek van Twello vertellen over deze stad en over het vredeswerk dat er wordt gedaan. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staan koffie en thee klaar en kunt u de leestafel bekijken.

Pieter werkt sinds eind 2016 bij PAX, en is er programmaleider Israël Palestina. Hij studeerde theologie, was predikant en schreef een proefschrift over de vraag of loyaliteit aan je land boven alles zou moeten gaan. Hij woonde langere tijd in Frankrijk en Turkije en verbleef drie jaar in Israël, waar hij ook nu met grote regelmaat komt. Pieter: “Het Israëlisch/Palestijnse conflict lijkt soms uitzichtloos, maar de impact op het leven van alle betrokkenen is maar al te reëel. En dan leidt het ook in Nederland nogal eens tot hoogoplopende discussies. Alle reden om betrokken te blijven.” Er worden hem vooraf enkele vragen voorgelegd. Behalve op deze wil hij ongetwijfeld reageren op vragen die u zelf heeft en hieronder niet benoemd vindt.

De vragen
Algemeen: Hoe is eigenlijk de splitsing tussen Oost- en West Jeruzalem ontstaan? Is er een min of meer strikte scheidslijn tussen de bevolkingsgroepen? Wat is het effect van de vestiging van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem?
Vluchtelingenkampen: Kun je iets zeggen over de situatie in vluchtelingenkampen? Met name ook over het vluchtelingenkamp in Oost-Jeruzalem waar PAX werkt.
Eén stad – twee volken: Wat beoogt PAX met haar aanwezigheid in Jeruzalem? Richt zij zich vooral op de Palestijnen? Zijn er contacten met lokale organisaties aan beide kanten?
Kun je ook iets zeggen over Israëlisch/Palestijnse groepen die werken aan verbetering van verhoudingen? In dan wel buiten Jeruzalem.

Werelddiakonale werkgroepen ZWO/MOV en PAXvredeswerkgroep Twello: “Graag zien we u en leggen ook uw vragen voor op 18 september.”

woensdag 12 september

Deel dit bericht