Jeugd geeft Stichting Mens en Welzijn Voorst advies

Voorst- Op vrijdagmiddag 19 oktober hebben twee jongeren uit de gemeente Voorst, Sannah Schep en Nina Bode, een interactieve brainstormsessie geleid waar veertien jongens en meiden tussen de 13 en 16 jaar uit de verschillende dorpen aan deelnamen. Dit was een groot succes!

Voorafgaand aan de sessie waren de adviesvangers getraind om een groep te leiden en de juiste vragen te stellen. De training werd verzorgd door adviesbureau Kuseema. Met een welverdiend certificaat op zak gingen Sannah en Nina zelf aan de slag. Ze wisten de groep te enthousiasmeren en te motiveren om zo gezamenlijk tot een aantal voor hen belangrijke voorzieningen te komen die zij als jeugd graag zien in de gemeente Voorst. Iedereen dacht actief mee en er kwamen uiteenlopende ideeën ter sprake. Enkele voorbeelden: een breder winkelaanbod, meer uitgaansgelegenheden of thema-avonden, een gamehal en een fastfoodrestaurant.

Stichting Mens en Welzijn Voorst doet mee met het bijzondere project adviesvangers. Adviesvangers zijn mensen uit een bepaalde doelgroep die hun eigen doelgroep bevragen over een bepaald onderwerp. Doel: verbeteren van de dienstverlening aan deze groep. Voor de jeugd luidde de vraagstelling: ‘Met welke ideeën, activiteiten of faciliteiten maken we de gemeente Voorst (nog) aantrekkelijker voor jongeren?’

In november worden de uitslagen van de sessie gepresenteerd door de adviesvangers aan relevante organisaties. Ook gaan ze na hoe ze de adviezen ter harte kunnen nemen en wellicht ook een vervolg kunnen geven. Stichting Mens en Welzijn Voorst wil nogmaals alle jongens en meiden bedanken voor het meedenken en in het bijzonder Sannah en Nina voor de deskundige wijze waarop zij hun rol als adviesvanger hebben ingevuld. Echt goed werk!

Stichting Mens en Welzijn Voorst doet meer met adviesvangers. Geïnspireerd geraakt? Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.mensenwelzijn.nl/news/adviesvanger-worden/ en https://www.kuseema.nl/adviesvangers/

woensdag 31 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws