Jeugdige ‘strijd’ om grootste pompoen

Twello- De pompoenwedstrijd, onderdeel van het a.s. klompenfeest, heeft onder de basisschooljeugd een flink aantal ‘kwekertjes’ aan het werk gezet. Enkele van hen hebben ons laten weten alles in de strijd te gooien om met de eer te gaan strijken. Een ding is zeker, met deze extreme zomer kan het haast niet anders dan dat ze dagelijks aan de bak moeten om hun plant(en) goed te verzorgen.

Wie zich er in ieder geval goed mee bezig houden zijn Jelte Kats en Babette Groeneveld zo blijkt uit de door hen ingezonden foto’s.

Jelte: ‘’Samen met mijn mama heb ik de zaadjes in potjes met aarde gedaan, eerst stonden ze binnen lekker warm achter het glas. Voor ze naar buiten gingen hebben we ze in grotere potten gezet. De tuin van Jelte’s ouders aan de Zwarte Kolkstraat biedt alle gelegenheid om de tuinman in spe lekker zijn gang te laten gaan. Jelte wordt deze zomervakantie 5 jaar en zit in Twello op basisschool de Wingerd. Jelte: ‘’Nu met het warme weer geef ik ze elke dag water. Ik hoop dat ik ga winnen’’.

Maar ook de 9-jarige Babette Groeneveld die eveneens op basisschool De Wingerd in Twello de pompoenzaadjes kreeg uitgereikt, laat haar groene vingers werken. Bij Babette, die aan de Jacob van Ruisdaelstraat woont, en die eveneens over een grote tuin beschikt, krijgen de planten alle kans om te groeien. Babette: ‘’De pompoenactie vind ik heel leuk om aan mee te doen. Uit 1 zaadje is al een hele grote plant gegroeid met meerdere pompoenen. Ik heb al tips gekregen om de plant nog beter te laten groeien’’.

woensdag 7 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws