Joris Linssen en Caramba in theaterzaal Kleine Noordijk

Twello- De try out van het theaterconcert “RAAK” van Joris Linssen en Caramba zondag 25 november, in het huiselijke gezellige theater Kleine Noordijk, was er één van recht uit het hart. Raken en geraakt worden door muziek, het belangrijkste in het leven.

Joris Linssen vindt het belangrijk in zijn programma mensen te raken en zelf geraakt te worden. Voelen dat je leeft, echt in contact komen met anderen. Iedereen heeft een lied bij een verhaal. “RAAK” is het meest persoonlijke concert dat Linssen en Caramba ooit hebben gemaakt.

In dit theaterconcert delen Linssen en de bandleden cruciale momenten uit hun leven en zingen daar over. Dementie, cultuurverschil, adoptie, vermissing, een kind met een hersenafwijking.

Ademloos werd er geluisterd naar bijbehorende teksten; “ Als ik naar je kijk zie ik dat niemand op je lijkt, want jij bent bijzonder zoals je bent” en “Wat is het leven toch prachtig, ook al doet het soms pijn.” Met emoties werd er ook geluisterd naar verhalen en reacties uit het publiek. Muziekkeuzes passend bij levensverhalen werden door hen genoemd.

“RAAK”, een theaterconcert met een mix van levensverhalen, verwerkt in mooie liedjes met gevoelige teksten, die worden uitgebouwd tot een samenzang. “De emotievolle stem van de enige vrouw Djem van Dijk, het verfrissende accordeonspel, het gevoel of de bas danst, en een gitaar als smeerolie, maakt ieders individuele rol in onze samenzang tot een volledig geheel,” aldus Linssen.

Het publiek wordt ademloos meegenomen en geïnspireerd tot delen van emoties. Er wordt meegezongen, meegeklapt, meeslepend door Mexicaanse temperamentvolle klanken. “Linssen verwoordt de theatervoorstelling “RAAK” met de treffende woorden: “Iedereen heeft een verhaal waarmee je door een passend lied geraakt kunt worden.”

Stichting Cultuur Kleine Noordijk bezorgde met het optreden van Linssen en Caramba het publiek in de uitverkochte zaal een bijzondere middag.

woensdag 28 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws