Juf Hannie neemt afscheid van basisschool De Wingerd

Twello- Op 20 december 2018 stapt Hannie Weststeijn uit de onderwijswereld. Zij is hier in Twello voor velen een bekend gezicht. Hannie heeft vele jaren voor de klas gestaan, eerst op basisschool De Oranje-Nassau school in Enschede, daarna op basisschool De Oase en later op basisschool De Wingerd te Twello. Het lesgeven aan de kinderen heeft zij altijd met plezier gedaan. Kinderen leren rekenen en lezen deed ze graag.

Wat Hannie kenmerkend maakt, zijn haar tot in de puntjes verzorgde administratie en een hele duidelijke gestructureerde manier van lesgeven. Hannie heeft zich met plezier verdiept in de ICT- wereld binnen het onderwijs en geeft aan dat dit ook enorm belangrijk is. Ze heeft het allemaal mee gemaakt: van krijtbord naar digibord en van schrift naar Chromebook. Hannie juicht deze ontwikkeling dan ook van harte toe. “Daar wil ik aan toevoegen, dat de leerkracht met zijn of haar instructie en begeleiding essentieel blijft voor het geven van goed onderwijs!”

Over De Wingerd weet Hannie veel positieve punten te benoemen. Zo vindt ze het project met Cadenza fantastisch. “Het is mooi om te zien hoe kinderen weer met muziek en muziekinstrumenten aan de slag gaan en er ook aanspraak wordt gemaakt op andere talenten bij de kinderen.” De aanpak om de werkdruk te verminderen vindt Hannie ook een goede zaak. De administratieve last is naast het lesgeven flink toegenomen en heeft voor leerkrachten een behoorlijke impact. Positief is Hannie ook over zoveel mensen die zich inzetten voor goed onderwijs. De ouders die zich belangeloos inzetten bij allerlei activiteiten en deelnemen aan commissies. De ouders die bij weer en wind de kinderen veilig laten oversteken. De schoonmaaksters en conciërges die in alle rust zorgen voor een mooi schoon gebouw en alles weer netjes voorzien van een likje verf. De onderwijsassistenten die zoveel meer mogelijk maken voor de leerkrachten.

Op donderdag 20 december vindt de afscheidsreceptie plaats van 15.30 tot 17.00 uur in basisschool De Wingerd. Oud-leerlingen en ouders zijn van harte welkom.

woensdag 5 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws