Jurgen Wentzel nieuwe dirigent Fanfare Voorst!

VOORST-

Het Voorster Fanfare Orkest heeft een nieuwe dirigent. De leden van het orkest besloten unaniem dat Jurgen Wentzel hun nieuwe muzikaal leider is. Na een korte interim-periode zijn de leden en de dirigent tot de conclusie gekomen dat er een uitstekende basis is voor een langdurige samenwerking.

“Jurgen zorgt voor een geïnspireerd orkest en heeft in korte tijd al het nodige muzikale resultaat geboekt,” aldus voorzitter Dorine Lenssen. “We zijn blij dat we Jurgen aan onze vereniging kunnen binden en kijken uit naar een prettige muzikale samenwerking.”

Om Jurgen de gelegenheid te geven Voorst wat beter te leren kennen, bood de vereniging hem een pakket met lokale lekkernijen aan.

Passie voor muziek overbrengen

“Fanfare Korps Voorst heb ik in de afgelopen periode leren kennen als een enthousiaste groep mensen met de wil om goed muziek te maken” vertelt Jurgen. “Ik zie uit naar een fijne samenwerking waarin we kunnen werken naar muzikaal resultaat en de passie voor muziek over kunnen brengen op de bezoekers van onze concerten.”

Jurgen studeerde trombone aan het conservatorium van Arnhem en Groningen. Als beroepsmusicus speelde hij onder andere bij Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en bij Het Gelders Orkest. Daarnaast studeerde Jurgen HaFaBra-directie in Enschede. Momenteel dirigeert Jurgen naast het Fanfare Orkest in Voorst, Harmonie Orkest Excelsior Losser en Harmonie Orkest Stedelijk Orkest Borne.

Tijdens het traditionele Kerstconcert in de Kerk van Voorst op zondag 15 december om 19.30 uur kan muzikaal kennis worden gemaakt met Jurgen. Zijn volgende optreden met het Voorster Fanfare Orkest is het Bevrijdingsconcert van het Fanfare Korps Voorst op zaterdag 18 april 2020. Ook kun je elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur terecht in het Dorpshuis in Voorst om Jurgen met het Fanfare Orkest aan het werk te zien. Wie interesse heeft om zelf (vrijblijvend) een keer mee te spelen, is uiteraard meer dan welkom. Kom gewoon langs of neem eerst contact op via www.FanfareKorpsVoorst.nl.

Voorst daar zit muziek in! ♫♫♫

woensdag 11 december

Deel dit bericht