Kamers op Kolkenstein genomineerd voor de Gelderse Erfgoedprijs

TERWOLDE- Het pop-up museum van de IJsselvallei Kamers op Kolkenstein in Terwolde is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos, de prijs van Erfgoed Gelderland en is doorgedrongen tot de shortlist van 10 projecten. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs.

De vrijwilligers van de Kamers op Kolkenstein kunnen hiervoor uw hulp gebruiken en vragen iedereen om een stem uit te brengen op www.erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/kamers-op-kolkenstein.

De jury van de Erfgoedprijs, bestaande uit Josan Meijers, Marc Wingens, René Arendsen, Leo Adriaanse en Dolly Verhoeven zeiden over Kamers op Kolkenstein: ‘Goede combinatie van een historische locatie, museum en verhalen. Een belevenisplek.’ In die omschrijving kunnen de vrijwilligers van KoK zich wel vinden. Het pop-up museum Kamers op Kolkenstein is gemaakt op de deel van de historische boerderij Kolkenstein aan de Bandijk in Terwolde. In zeven kamers zijn allerlei aspecten van het wonen in de IJsselvallei te zien op een speelse en ongewone manier. Familiefoto’s, gereedschappen, kunst, gevonden voorwerpen, alles draagt bij aan een unieke belevenis. Het is geen statig museum, maar een gezellige plek waar heel veel te zien en te horen is. De vrijwilligers die ‘de Kamers’ bemensen, onderstrepen door hun enthousiasme het bijzondere van deze plaats.

Het pop-up museum, van stichting IJsselhoeven, is één van de activiteiten die aanhaakten bij de IJsselbiënnale. De laatste openingsdag was dan ook, net als de IJsselbiënnale, 24 september. Dit geldt trouwens niet voor de Hoogwaterkamer, de escaperoom. Deze is voor de maand oktober nog te boeken (www.hoogwaterkamer.nl.). Stemmen voor de publieksprijs kan nog veel langer, tot 24 november, maar zo lang hoeft u niet te wachten. www.erfgoedgelderland/gelderseroos/kamers-op-kolkenstein

woensdag 4 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws