Kampioenschap vriendenteam bekroond door burgemeester

Twello- Oranje gekleurd vuurwerk, een tap die overuren draait en een toespraak van burgemeester Penninx. Het klinkt als een decor voor Voorwaarts 1, maar dit team liet afgelopen zondag hun kans op het kampioenschap helaas liggen. Gelukkig kon de club alsnog op een vlaggenschip rekenen, want het vijfde elftal werd wel glansrijk kampioen.

In afwachting van het resultaat van concurrent Albatross moest Voorwaarts 5 minimaal gelijk spelen op bezoek bij WSV Apeldoorn. Op het moment dat de nederlaag van de concurrent het elftal bereikte, stond er al een tussenstand van 0-3 op het scorebord. Waar het elftal zich vanaf dat moment zelfs nog een nederlaag kon permitteren, werd de voorsprong uitgebouwd tot een 1-6 overwinning. Zo werd het team op papier relatief eenvoudig kampioen in een competitie met vrijwel uitsluitend tweede en derde elftallen van andere verenigingen.

Het succesvolle vriendenteam, dat in 2005 werd opgericht, organiseerde daartoe hun eigen kampioenschapsfeest. Onderdeel daarvan was een toespraak van burgervader Penninx. “We hebben heel vaak aandacht voor het eerste elftal, maar misschien is dit vijfde elftal ook wel heel belangrijk voor de vereniging en een goed voorbeeld voor de jeugd” luidde zijn opening. Hij vertelde alle aanwezigen verder het bijzondere verhaal van de kampioenen die ooit begonnen in de 7e klasse en volgend jaar zullen uitkomen in de 3e klasse A-categorie.

Het team bestaat grotendeels uit vrienden die weliswaar in de jeugd selectiespelers waren, maar daarna geen prestatiegerichte sportieve ambities meer koesterden. In het eerste jaar wonnen zij iedere wedstrijd van het seizoen met grote cijfers waardoor zij het jaar daarop gelijk een klasse mochten overslaan. Na een jaar acclimatiseren, werd het team in de 5e klasse wederom kampioen in het seizoen 2008/2009. In alle daaropvolgende jaren werd er wel bovenin meegestreden om het kampioenschap, maar lukte het telkens net niet. Tot afgelopen zondag dus en dat is niet stilletjes voorbij gegaan.

In een tot discotheek omgetoverde oude schoolbus maakten de kampioenen hun ereronde door Twello. Zo voelden de dertigers zich weer eventjes als de 18-jarigen uit beginjaar 2005; om zich vervolgens weer enigszins volwassen te gedragen tijdens de toespraak van Jos Penninx. De burgemeester feliciteerde de ploeg en zette Dennis Overvelde, Dylan Hulsebos, Niek Wolters en Stef Bloo nog extra in het zonnetje. Van de inmiddels 36 spelers die in het team actief zijn geweest, hebben deze vier heren namelijk als enige alle jaren meegemaakt. “Ik hoop dat dit team nog lang intact blijft” voegde aanvoerder Frank Boerkamp nog aan de mooie woorden van burgemeester Penninx toe terwijl hij de schaal in ontvangst nam.

dinsdag 22 mei

Deel dit bericht