Kerstconcert met Barokensemble La Soranza

Bussloo- De Martinuskerk in Bussloo komt op 8 december helemaal in kerstsfeer. In deze kerk met haar prachtige akoestiek brengt La Soranza een afwisselend programma met vocale en instrumentale muziek van onder meer Praetorius, Messaus, Mayer, en Vierdanck.

Vanuit de traditie om cantiones natalitiae (letterlijk ‘geboortegezangen’) onder het ‘kindjewiegen’ te zingen in bijna de gehele 17e eeuw, werden deze Latijnse of Nederlandse kerstliederen, eenvoudig en eenstemmig van oorsprong, uitgebreid met instrumentale terugkerende refreinen en afwisselende gedeelten voor solisten en koor.

Ensemble La Soranza streeft er naar om het repertoire authentiek uit te voeren. De bezetting is klavecimbel, cello, twee blokfluiten en zang. Het ensemble is opgericht door vijf musici vanuit gemeenschappelijk enthousiasme en passie voor de barokmuziek.

Voor wie het concert wil bezoeken op zaterdag 8 december om 15.00 uur, kan kaarten bestellen via: www.sint-martinuskerk-bussloo.org Voorverkoop € 15,- en aan de kerk €17,50. Studenten/CJP €10, - Kinderen gratis

woensdag 28 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws