Kerstviering CBS Sjaloom

Voorst- Weken werd eraan gewerkt. Tijdens en buiten schooltijd! De voorbereiding voor de kerstviering van Sjaloom op donderdagavond 21 december. Dit jaar anders dan anders. Inzetten voor onze mooie wereld. Met hulp van een grote groep enthousiaste ouders. Het plein was prachtig versierd. Er brandde zelfs een vuurtje! Potjes met kaarsjes over het hele plein. Dampende chocolademelk, heerlijke oliebollen en glühwein. Muziek aanvragen net als bij het glazen huis. Eén liedje één euro! Niemand kwam langs de enthousiaste groep 7 en 8, zonder op zijn minst de lijst bekeken te hebben. En de gelddoos werd snel zwaar.

Bij de ingang van de school stond een grote klok. Elke kwartier startte er een tour. Je moest echt even in de rij! Ouders, opa’s en oma’s, broers, zusjes, hele families. Allemaal de school in!

Eerst naar de kleuterklas. De allerkleinsten. Het mooie kerstverhaal, over Joseph en Maria en allerschattigste foto’s op het digibord van de kinderen uit de kleuterklas. Het verhaal voorgelezen door de juf.

Groep 3/ 4. Het volgende lokaal. De dirigent, strak in pak (zo netjes). Samen zingen. ‘Jingle Bels’ en ‘Komt allen te samen’ (was best veel ‘samen’, zo dicht op elkaar gepakt in een lokaal).

De gang versierd met kinderkunst en lichtjes.

Het volgende lokaal. Groep 5/6. Het verhaal over vadertje Palov. Hij verwacht bezoek van Jezus. En zeker dat Hij langs kwam. Als je maar wilt zien! Ontroerende kerstwensen van de kinderen via het digibord. Vrolijk, enthousiast, ambitieus en hoopvol, en terug naar waar het echt om gaat. Liefde en gezondheid!

En dan naar groep 7/8. Een zelf georganiseerde kerstmarkt. Je gelooft het niet, maar het past in het lokaal! Een kraam met spulletjes, kahoot op het digibord, foto’s maken als kerstman, kerst elf of als rendier, nagels lakken, het rad van fortuin en wafels bakken! Wat waren ze lekker en wat kostte het veel stroom (een beetje te veel af en toe). Ineens bij het licht van het vuur en de kaarsen alleen de mensen dichtbij nog kunnen zien!

Vrijdag 22 december leverden groep 7 en 8 en hun meester het geld ( 1408,82 euro) dat door hen werd ingezameld in bij het Glazen Huis. Hoe stoer! (dankjewel chauffeurs).

woensdag 3 januari

Deel dit bericht