Kijk in de Kernen bestaat 1 jaar!

Het online dorpsplein www.kijkindekernen.nl is inmiddels één jaar in de lucht. In die 365 dagen zijn er mooie dingen bereikt. Leuk om op terug te blikken, maar nog mooier is het om vooruit te kijken. De buurtverbinders zijn vastberaden om Kijk in de Kernen verder te laten groeien.

Een jaar geleden vond de lancering van het platform plaats in het centrum van Twello. Zowel burgemeester Jos Penninx als Jan Terlouw spraken mooie en lovende woorden over Kijk in de Kernen en de mogelijkheden. De heer Terlouw gaf toe dat hij dit soort digitale ontwikkelingen wel lastig vond, maar hij begreep het doel: “Wat we samen doen gaat beter. Daarom is dit een goed initiatief, met elkaar in contact komen op het online dorpsplein. Maar laten we vooral ook op het echte dorpsplein samenkomen: om elkaar te horen, te zien en in de ogen te kijken.”

Al meer dan 650 gebruikers
Samenkomen doen we steeds meer op www.kijkindekernen.nl. Maandelijks komen zo’n 1200 unieke bezoekers op de website. Het aantal geregistreerde gebruikers blijft ook groeien. Er zijn nu ruim 650 individuele gebruikers. Daarnaast hebben ook 177 ‘groepen’ zich aangemeld. Dit zijn verenigingen, instanties en bedrijven. Zo zoeken het Rode Kruis (afd. Voorst) en Scouting Gelre Groep via Kijk in de Kernen bijvoorbeeld naar vrijwilligers, informeert Voorster Belang zijn achterban over de voortgang van de herinrichting van de Rijksstraatweg en worden er vanuit Posterenk foto’s gedeeld van het dorpsfeest.

Veel mogelijkheden op vernieuwd platform
“De bedoeling van Kijk in de Kernen is in één woord te vangen: verbinden” legt Guus Kroes uit. Guus werkt voor Mens en Welzijn Voorst, een van de organisaties die betrokken is geweest bij de totstandkoming van Kijk in de Kernen. “Er zijn in het land heel veel gemeentes en dorpen die actief zijn met een dergelijk platform. Met alle ervaringen van de gebruikers blijven de bedenkers de techniek van de website verbeteren. In april is het platform helemaal vernieuwd. Niet alleen de uitstraling, maar ook qua functionaliteiten. De mogelijkheden zijn erg groot. Eén van de grote winsten is de gebruiksvriendelijkheid op mobiele telefoon en tablet. Zelf plaats ik steeds vaker berichten via mijn telefoon en dat werkt perfect!” vertelt Guus enthousiast.

Iedereen doet mee!
De werkgroep van Kijk in de Kernen hoopt dat deze ‘olievlek’ zich blijft verspreiden. Guus Kroes: “Het zou prachtig zijn als iedereen mee gaat doen op het platform. Zodat iedereen gemakkelijk en snel de hulp vindt, met elkaar in contact komt en op de hoogte is van alles dat er allemaal in de buurt te doen is en wordt georganiseerd. Er gebeurt zoveel moois in deze gemeente. Via Kijk in de Kernen gaat dat op één plek allemaal samenkomen. We zijn benieuwd naar nieuwe verhalen, foto’s en andere leuke berichten.”

Meer informatie

Een account maken op Kijk in de Kernen kan via www.kijkindekernen.nl. Klik rechtsboven op de knop ‘Inschrijven’. Heb je vragen? Neem gerust contact op met Guus Kroes via g.kroes@mensenwelzijn.nl of 06 – 40 10 36 11.

woensdag 10 juli

Deel dit bericht