Kinderboekenweek in de Vecht

De Vecht- In de Kinderboekenweek werden de peuters van Pinkeltje en de onderbouw van Brede school Antonius voorgelezen door kinderen van de middenbouw. De voorlezers leerden natuurlijk eerst hoe je dit goed kunt doen. Zo werden er stemmetjes nagedaan en stelden de voorlezers ook vragen tussendoor. Alle verhalen hadden iets met vriendschap, het thema van dit jaar, te maken. Er was een mooie samenwerking te zien tussen de jongere en oudere kinderen.

Ook organiseert de Antoniusschool dit jaar een kinderboekenruil. De kinderen mogen boeken inleveren en krijgen voor elk boek een waardebon. Aan het eind van de week kunnen ze hiermee de boeken die andere leerlingen inleveren weer kopen.

Dankzij de bibliotheek Brummen Voorst zijn de leerlingen van groep 3 en 4 naar een leuke voorstelling in de bieb in Twello geweest en kwam schrijver Geert Jan Roebers op bezoek op school om te vertellen over het schrijvers vak. Natuurlijk wordt de week vrijdag afgesloten met het dansje van Kinderen voor Kinderen: Kom erbij!

woensdag 10 oktober

Deel dit bericht