Kinderen waren zaterdag piloot

Teuge- Vorige week zaterdag was het een bijzondere dag voor drieënvijftig kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Zij waren uitgenodigd door Stichting Hoogvliegers zelf een vliegtuig te komen besturen. Drieëntwintig piloten uit de regio en elders uit Nederland bezorgden hen een onvergetelijk dag. De jaarlijkse Hoogvliegers dag in samenwerking met vliegveld Teuge en met hulp van zeer veel vrijwilligers bezorgde de kinderen een brede glimlach.

Hoogvliegersdag
De doelstelling van Stichting Hoogvliegers is om chronisch, terminaal zieke, verstandelijke en lichamelijke gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar de dag van hun leven te bezorgen. Ze mogen zelf een vliegtuig besturen. Piloten, beroeps- en privévliegers, stellen hun vrije tijd en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Ongeveer vijftien keer per jaar wordt er in Nederland op vliegvelden een Hoogvliegersdag georganiseerd. In Teuge gebeurt dat vanaf 2009 jaarlijks in de maand mei. Zaterdag stonden er 17 vliegtuigen klaar. In de afgelopen 15 jaar beleefden meer dan 11.000 kinderen de dag van hun leven. De Stichting is zelf in het bezit van een ambulance vliegtuig zodat kinderen op een brancard of zittend in eigen rolstoel vervoerd kunnen worden.

Warm welkom
In het van der Valk hotel in Apeldoorn werden de kinderen welkom geheten. Iedereen kreeg een prachtige t-shirt en een pet van de Stichting Hoogvliegers. De t-shirts werden onmiddellijk aangetrokken om even later met de pet op in de cabine van een vrachtwagen, een strike, Amerikaanse politieauto of voorin een ambulance met lawaai van sirenes en getoeter naar het vliegveld gereden te worden.

Drieëntwintig piloten uit de regio of ingevlogen vanuit andere delen van Nederland stonden de kinderen op te wachten. Op het terrein veel gezelligheid.

Met blijde gezichten werden foto’s genomen samen met o.a. aanwezige Star Wars. Er werd gepraat met echte stewardessen en gekeken naar de clown die van ballonnen vliegtuigen maakte. Tevens werd er genoten van de vele lekkernijen.

Rondvlucht
Een half uur durende rondvlucht boven Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Bussloo en Twello en zelf piloot mogen zijn. Hoe tof is dat! Enthousiast betraden de kinderen met ouders / begeleiders broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje het terrein. Twee van hen mochten als passagier mee achterin het vliegtuig. Eerst even uitleg over het vliegtuig en hoe de knuppel gehanteerd diende te worden. En dan de lucht in met de zeer trotse piloot aan diezelfde knuppel. Spanning op het gezicht en met een trots glimlach.

Vliegdiploma
Het volbrengen van de vlucht leverde de jonge piloten een diploma op, waarbij de high five niet ontbrak. Vooraf aan de uitreiking werd dit certificaat door beide piloten van een handtekening voorzien. Nog even samen op de foto en dan trots met het diploma “hoogvlieger” huiswaarts.

Een dag met een gouden randje voor iedere betrokkene.

Teuge Airport maakte het mogelijk samen met de Stichting Hoogvliegers.

Denkt u ik wil het werk van deze Stichting steunen dan kunt u doneren op nummer 6747.

woensdag 18 mei 2022

Deel dit bericht