Klompenfeest 2018 een groot succes

Twello- Het was afgelopen weekend alweer de 39e editie van het jaarlijkse Klompenfeest in Twello. Een uitermate gezellig dorpsfeest met een keur aan vermakelijkheden voor zowel jong als oud. Zoals gebruikelijk kwamen de feestgangers uit de wijde regio naar Twello en deden het Klompenfeest een of meerdere dagen aan. Ook dit keer kunnen de organisatoren terugkijken op een geweldig feest.

Met het optreden van een aantal muzikale Voorster jongeren en de Queen Tribute Show werd op de openingsavond de toon gezet voor de daaropvolgende drie dagen. De schooljeugd mocht vrijdagmorgen bij de verschillende spelonderdelen door ‘de zure appel’ bijten, want de weergoden waren de jongelui niet gunstig gezind. In de loop van de dag brak het zonnetje steeds meer door en dat was voor menigeen een reden om het dorpsfeest te bezoeken. Het werd al snel lekker druk in het centrum.

Mensen slenterden langs de kramen, suikerspinnen, loempia’s en ijsjes gingen vlot van de hand. De kermis draaide volop en live muziek kon op diverse podia beluisterd worden. Oude ambachten werden beoefend in de Dorpsdwarsstraat. De ambachtslieden zoals de mandenmaker en de mutsennaaister trokken zoals elk jaar weer veel belangstelling. De mini triathlon en de gezinsfietstocht bleken steeds meer deelnemers te trekken. Absolute toppers waren de optredens van The Queen Tribute en Kraantje Pappie op donderdagavond. Het bestuur ziet terug op een paar leuke dagen die dankzij politie, beveiliging en vrijwilligers goed is verlopen.

woensdag 12 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws