Klompenpad Tuylermarkerpad zoekt extra handen

Twello- In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 105 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers, zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Eén van de vele mooie Klompenpaden, het Tuylermarkerpad, is een afwisselend pad in het buitengebied van Terwolde. De vrijwilligers die het pad nalopen, de markering controleren en beheren, zoeken versterking. Vindt u het leuk om buiten actief te zijn en zich samen in te zetten voor een bijzondere wandelroute, neem dan contact op met Rosina Verweij van SLG via telefoonnummer 0630734468 of r.verweij@landschapsbeheergelderland.nl.

Cultuur en natuur

Het 11 km lange Tuylermarkerpad begint in Terwolde. De wandelaar wordt geleid via Landgoed Matanze en Huize Zorgvliet en vervolgens langs vlechtheggen, een cultuurhistorische veekering. De route loopt verder langs de IJssel en karakteristieke boerderijen en erven in de IJsselvallei. Wandelaars van Klompenpaden waarderen de rust en afwisseling. Of zoals iemand op www.klompenpaden.nl aangaf: “Vooral de afwisseling maakt dit tot een typisch Klompenpad. Langs weilanden, paadjes binnendoor bij Terwolde en natuurlijk het gedeelte langs de IJssel!”.

Hulp gezocht

Alle Klompenpaden worden onderhouden door vrijwilligers; enthousiaste bewoners die het leuk vinden om de route te controleren, de markering op orde te houden, het zwerfafval weg te halen en onverharde stukken beloopbaar te maken. De vrijwilligersgroep van het Tuylermarkerpad zoekt versterking. Mensen die houden van wandelen en geregeld de route willen nalopen zijn van harte welkom. Belangstellenden nemen contact op met Rosina Verweij van SLG via tel.nr. 06-30734468 of r.verweij@landschapsbeheergelderland.nl.

De groep wordt door Stichting Landschapsbeheer Gelderland ondersteund met materiaal en gereedschap. Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl en www.landschapsbeheergelderland.nl.

woensdag 4 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws