Kom luisteren of vertellen Wat weet u van Duistervoorde?

Twello- Duistervoorde, een karakteristiek stukje Twello. De beeldbepalende Martinuskerk, het statige huis Duistervoorde, de groene Kerklaan en de Havekes Mölle. Een stukje Twello dat lange tijd in bezit was van adellijke families en dat nauw verweven is met de katholieke parochie. Het oude buurtschap kent een eeuwenlange rijke historie.

De Historische Vereniging Voorst is z’n archieven ingedoken. Op 26 januari (om 14.00 uur) komt Bert van de Zedde bij Trefpunt Duistervoorde vertellen over de geschiedenis van Duistervoorde. Maar niet alleen vertellen. Hij is ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers. Zat u hier op school? Bent u wel eens in café de Poorte geweest? Wat weet u van de geheime gang in Huis Duistervoorde of heeft u avonturen beleefd op de boerderij van Havekes?

Komende donderdag: historische filmpjes

Ook komende donderdag, 19 januari, gaat Trefpunt Duistervoorde terug in de geschiedenis. Op groot scherm kijken we naar filmpjes van vroeger. Uit de tijd dat paarden nog deel uitmaakten van het straatbeeld in Twello of dat veel bezoekers van het Trefpunt nog kattenkwaad uithaalden. Vanaf 14.00 uur zijn de zwart wit beelden te bewonderen.

Balkenbrij of pannenkoeken

Zin om voorafgaande aan de activiteiten gezellig aan te schuiven? Dat kan. Elke donderdag kunt u een hapje mee-eten. Voor 3 euro eet u mee, de gezelligheid krijgt u er gratis bij. Op 19 januari staat Balkenbrij op het menu, een week later krijgt u pannenkoeken voorgeschoteld van onze vrijwilligers. Aanmelden voor de lunch kan bij buurtmaker Marleen Klunder (m.klunder@mensenwelzijn.nl of 06-53383013), graag uiterlijk op woensdag.

Voor het volledige activiteitenprogramma bij Trefpunt Duistervoorde kunt u kijken op: www.trefpuntduistervoorde.nl. Het Trefpunt is te vinden aan het Maartenserf 85. Bent u zelf niet in de mogelijkheid om er te komen, bel dan de ‘ontmoetingslijn’ van Mens en Welzijn Voorst op 06-18117575.

Bij boerderij ‘de Keukenkamp’ aan de Kerklaan.

woensdag 18 januari 2023

Deel dit bericht