Koning Willem-Alexander bezoekt de Fliert in Twello

Twello- Op vrijdagochtend 20 april staat Koning Willem-Alexander een hartelijk ontvangst te wachten op Brede School De Fliert in Twello. Zijne Majesteit de Koning geeft die ochtend het officiële startsein voor de 6e editie van de Koningsspelen. Koning Willem-Alexander is tevens aanwezig bij het ontbijt en bezoekt een aantal sportactiviteiten.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland, Nederlandse scholen in het buitenland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel van de Koningsspelen is te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Het thema van de Koningsspelen is dit jaar ‘BinnensteBuiten’. Daarmee dagen de Koningsspelen iedereen uit om veel buiten te spelen en te ontdekken wat je in huis hebt. Buitenspelen is gezond en maakt je tot de beste versie van jezelf.

Naomi van As en Ron Boszhard van Zappsport zijn ook aanwezig tijdens de officiële opening van de Koningsspelen op Brede School De Fliert. Zij nemen de presentatie voor hun rekening. NOS Jeugdjournaal zendt de opening live uit op NPO 3 van 08.45 - 9.35 uur. Beelden van de sportactiviteiten zijn te zien in de avonduitzending van het Jeugdjournaal.

PROGRAMMA OFFICIËLE OPENING KONINGSSPELEN 2018

09:00 uur Ontvangst Zijne Majesteit de Koning bij parkeerterrein De Fliert door burgemeester Jos Penninx en Commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

Ontvangst bij ingang school door gastheer Richard Krajicek, de 4 directeuren van De Fliert, en staatssecretaris Blokhuis.

09:05 – 09:15 uur Zijne Majesteit de Koning neemt deel aan het Koningsontbijt in hal De Fliert

09:30 uur Openingshandeling door zijne Majesteit de Koning op schoolplein De Fliert.

09:35 uur Lied en dans van Kinderen voor Kinderen: Fitlala op schoolplein De Fliert.

09:50 uur Zijne Majesteit de Koning bezoekt sportactiviteiten op het schoolplein en speelpark.

10:15 uur Vertrek Zijne Majesteit de Koning.

LOCATIE

Brede School De Fliert

Jachtlustplein 30c

7391 BW Twello

In Brede School ‘De Fliert’ zijn 3 basisscholen en een peuterspeelzaal gevestigd:

• CBS De Oase

• KBS De Kleine Wereld

• OBS De Hietweide

• Kinderopvang Smallsteps

In verband met de officiële, landelijke opening van de Koningsspelen op Brede School De Fliert is een aantal toegangswegen naar De Fliert en ook de parkeerplaats bij sporthal Jachtlust afgesloten.

Het terrein van de Brede School De Fliert is alleen toegankelijk voor leerlingen en leerkrachten van De Fliert, mensen van de organisatie en mensen die een officiële uitnodiging hebben ontvangen.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Belangstellenden kunnen – op speciaal aangegeven plekken, achter de hekken – het feest volop meebeleven. Vanaf het speelpark naast het ‘Kulturhus’ is er goed zicht op de aankomst en het vertrek van Zijne Majesteit de Koning, de openingshandeling en het bezoek aan de sportactiviteiten.

woensdag 11 april

Deel dit bericht