“Kraanmachinist” schutterskoning Volksfeest

Voorst- Afgelopen zaterdag werd onder ideale weersomstandigheden het vogelschieten tijdens het Voorster Volksfeest gehouden. Hierbij liepen verschillende zaken anders dan de afgelopen jaren. In de eerste plaats was er een “gepimpte” vogel, in de nationale kleuren rood, wit en blauw aanwezig op verzoek van de schutterskoningin van 2018 (Jolanda Kooistra). Op de tweede plaats was de vogel bij de jeugd veel taaier dan bij de senioren. De jeugd, met 21 deelnemers, was langer aan het schieten dan de senioren, hetgeen nog niet is voorgekomen in de geschiedenis van het vogelschieten in Voorst. Er waren 228 schoten nodig om de (jeugd)vogel naar beneden te krijgen. Schutterskoning 2019 werd Tom Le Poole, Joost Slijkhuis schoot de kop eraf, de vleugels vielen door schoten van Yara Mulder en Elise Pas en de staart sneuvelde door het schot van Jens van der Pol.

Volwassenen
Hier waren 260 schoten nodig door 91 deelnemers om de vogel naar beneden te krijgen. Schutterskoning werd Tonny Ilbrink en de kop werd er afgeschoten door Harry Schurink. De vleugels zijn door Martin Udink en Meinhard Mulder en de staart door Hans Weerdestein.
Nadat de schutterskoning in zijn toespraak aangaf dat hij al meer dan 30 jaar deelnam aan het vogelschieten, was de reactie van de KOV dat het zijn “eigen” schuld is geweest dat het zolang heeft geduurd voordat hij koning werd! Tonny heeft er namelijk jarenlang voor gezorgd dat hij met een kraan van zijn werkgever Hofmeijer de kogelvanger tijdens het vogelschieten heeft opgehangen. Hij was er dan ook verantwoordelijk voor, dat de vogel deugdelijk werd opgehangen! Dit jaar heeft Tonny geen bemoeienissen gehad met kogelvangen en het ophangen van de vogel en maakte hij dus meteen van de mogelijkheid gebruik om schutterskoning te worden!
Ook gaf hij aan dat er eigenlijk weer een oude traditie van stal gehaald moet worden: De schutterskoning met een koets ophalen van huis met de muziek voorop. Hierop heeft de vogelschietcommissie van de KOV direct geantwoord dat hier invulling aan gegeven zal worden.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws