Kwart eeuw reuzen jaar kerstboom in De Vecht

De Vecht- De lampjes zijn in de boom gehangen, de lampionnen zijn aan de laatste controle onderworpen en volgens de laatste berichten is de Kerstman zijn arrenslee al aan het poetsen! Zaterdag 9 december wordt voor de 25e keer in De Vecht een prachtige boom omgetoverd tot een grandioze kerstboom.

Deze editie is een speciale editie. Niet alleen omdat ze dit in De Vecht al een kwart eeuw doen, maar ook omdat ze voor het eerst een andere boom tot kerstboom maken. De wereldberoemde kastanjekerstboom ‘bij Brum’ heeft helaas dit jubileum niet mee mogen maken. Kastanjeziekte en ouderdom hebben hun tol geëist en de boom is afgelopen najaar gekapt. Inwoners van De Vecht vonden echter dat de traditie door moest gaan en hebben alternatieven aangedragen. De keuze is gevallen op de grote boom op het schoolplein van de Antoniusschool.

Dubbel bijzonder jubileum

Dit jubileum kan worden gevierd omdat Eduard Huisman vanaf het begin af heeft gezorgd dat de lampjes in de boom komen. Afgelopen zaterdag heeft Eduard dit voor de 25e keer gedaan. Deze keer met de hulp van boomverzorger Eddy Bouwmeester, die de boom heeft ontdaan van dode takken. Zo kunnen ze op De Vecht een mooi en veilig feestje vieren!

Lampionnenoptocht en kerstgezelligheid

De route van de lampionnenoptocht wordt dit jaar omgedraaid: de school- en buurtkinderen verzamelen om 18.45 uur bij café De Groot en lopen dan om 19.00 uur met de Kerstman naar de nieuwe kerstboom op het schoolplein, waar de kerstboom ontstoken wordt en ze er weer een feestje van gaan maken! De ranja, marshmallows, de warme choco en de glühwein staan daar klaar. Koor InBetween is aanwezig en er worden verse oliebollen gebakken. De opbrengst van de verkoop en de inhoud van de fooienpot komen zoals altijd weer geheel ten goede aan de kerstboom, zodat de organisatoren er volgend jaar weer de kerstboom door kunnen laten schitteren. De organisatie is in handen van Plaatselijk Belang de Vecht e.o. Meer informatie vind je op de website van Plaatselijk Belang De Vecht e.o. www.de-vecht.nl

woensdag 29 november

Deel dit bericht