Lionsclub Voorst steunt Oeganda-project AOC

Twello- AOC Oost is al een aantal jaren actief voor het project Connect2Uganda. Dit project beoogt de leefomstandigheden van jongeren en de locale voedselvoorziening in Oeganda te verbeteren. In de uitvoering daarvan vertrekken jaarlijks AOC-leerlingen naar Oeganda, om boeren en veehouders te adviseren en te ondersteunen, om schooltuinen te realiseren en om een schoolboerderij op te zetten. Recent is er in samenwerking met Go Ahead Eagles ook een voetbalprogramma opgestart. Het leidt tot prachtige resultaten.

De Lionsclub Voorst (LCV) heeft het enthousiasme van AOC-leerlingen gezien. Er is wel een drempel: de reis en het verblijf zijn niet goedkoop. Vandaar dat door het AOC allerlei acties worden gehouden om geld in te zamelen. De LCV wilde hier graag een bijdrage aan leveren en zag een mooie aanleiding: de LCV bestaat 35 jaar.

Op 6 juli werd door een delegatie van de LCV een cheque van € 3.500,- overhandigd, te besteden aan Connect2Uganda. De president van de LCV signaleerde een belangrijke overeenkomst met het AOC: de missie om mensen te helpen, samengevat in het adagium ‘’We serve’’. De directeur van het AOC en projectleider Pieter Temminck, zelf net terug uit Oeganda, namen de cheque in dank aan.
<onderschrift foto: De overhandiging in aanwezigheid van Oeganda-projectleider Pieter Temminck, AOC-directeur Ben ter Haar, president Lionsclub Alfons Teuwisse, Lionsclubleden Johan Homan en Cor Pladdet. Foto Evert van de Worp>

woensdag 12 juli

Deel dit bericht