Martinusschool zegt meester Herman en juf Munda vaarwel

Twello- Op basisschool Martinus in Twello was het vorige week donderdag, 5 juli, een heel bijzondere dag. De hele dag stond in het teken van het vertrek van juf Munda en meester Herman. Zij gaan allebei van een welverdiend pensioen genieten. Ze kwamen ’s ochtends aan op een mooi versierde tandem terwijl alle kinderen hen op het plein voor de school opwachtten. Er werd gezongen en cadeaus werden aangeboden.

De rest van de dag stond in het teken van muziek: de kinderen kregen Djembé-workshops van “Drum 4 Fun”, wat aan het einde van de schooldag resulteerde in een spetterend optreden in de naastgelegen pastorietuin. Die was voor de gelegenheid omgetoverd tot een enorm slagwerkpodium waar alle 350 kinderen hun aandeel leverden aan een onvergetelijke voorstelling voor meester Herman, juf Munda, ouders, opa’s en oma’s.

Juf Munda Bouwmeester is de laatste 16 jaar van haar onderwijscarrière als leerkracht aan de Martinusschool verbonden geweest, de laatste jaren in groep 8. Van haar huidige groep kreeg ze een prachtig versierde theedoos en een mand met vele cadeautjes, waar ze tijdens haar pensioen van kan genieten; antirimpelcrème en puzzelboekjes hoeft ze voorlopig zelf niet meer aan te schaffen!

Meester Herman Bloo is zijn hele loopbaan, bijna 42 jaar (!), verbonden geweest aan de Martinusschool, eerst vele jaren als groepsleerkracht en de laatste jaren als bevlogen conciërge en leerkracht techniek. Onder zijn leiding functioneert de klussengroep en zijn vele karweien in en om de school gerealiseerd. Als waardering voor al dit werk kreeg hij een bord aangeboden dat voortaan op het schoolplein zal staan: het Herman Blooplein.

Alle kinderen en medewerkers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en wensen juf Munda en meester Herman heel veel plezier in de komende jaren en zien hen graag nog eens op school terug natuurlijk.

woensdag 11 juli

Deel dit bericht